Legfrissebb hírek ÚJ

Dögös Scramblerrel támad a Royal Enfield

Dögös Scramblerrel támad a Royal Enfield

Az indiai kézben lévő brit retrómárka legújabb csemegéje a túraenduro Himalayan után a Scram 411-es, amellyel szintén lehet aszfaltúton kívül is csapatni.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Royal Enfield

Manapság nagyon divatos ez a géposztály, nem véletlen, hogy egyre több nagy múltú gyártó is próbálkozik ilyen hobbivasakkal, amelyet a városban és azon kívül is lehet használni. A Royal Enfield Scram 411-es ugyanis, mint a neve is mutatja egy scrambler. Tulajdonképpen a Himalayan műszaki alapjait kapta meg és az lett lecsupaszítva, megszabadítva a „felesleges” karosszériaelemektől.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Royal Enfield

Szóval egy 411 köbcentis egyhengeres léghűtéses blokk hajtja a kétkerekűt. A paraméterek nem változtak, a csúcsteljesítmény 24 lóerő, a maximális nyomaték pedig 32 newtonméter. Nem egy erőmű, de azért jól el lehet vele boldogulni és a fogyasztása sem ígérkezik gigászinak. A tank 12,5 literes, és a gyári értékek szerint mintegy 400 kilométert lehet megtenni ennyi üzemanyaggal.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Royal Enfield

A futómű is módosult valamelyest, annak ellenére, hogy az első villa és a rugóstag is Himalayanból származik. Elöl 190 milliméter a rugóút – tízzel rövidebb, mint eddig volt, hátul pedig maradt 180. Az első kerék eredetileg 21 hüvelykes volt, de 19-esre cserélték, hátul maradt a 17-es. A hasmagassági is csökkent 22 centiméter helyett már csak 20, de ez a szakágban megfelelő. Nyáron kerül piacra a Scram 411-es, kb. 2 millió forintos áron.