Jön a Husqvarna Vitpilen 901-es

Jön a Husqvarna Vitpilen 901-es

A skandináv márka kiadja a roadster nagy teljesítményű változatát, amely a KTM 890 Duke-ra épül. Hiánypótló vas lesz a kínálatban.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Motorcycle News

Ugyanis jelenleg csak az A2-es jogosítvánnyal használható Vitpilen 401 van a cég palettáján. Hiszen nagyobb egyhengeres 701-es modell ugyan még 2018-ban jelent meg, de azóta már nem gyártják. Így aztán ideje volt annak, hogy a felsőbb kategóriába érkezzen egy gép, amelyet a Motorcycle News örökített meg tesztelés közben.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Motorcycle News

Az új rácsos vázat, úgy tűnik, hogy a Duke-ból emeltek át, ám ebben már 889 köbcentiméteres ikermotor foglal helyet - amely már megtalálható a Norden 901-es kalandmotorcsaládban. Ennek az erőforrásnak egy változata már a Duke-ban is megtalálható, 114 lóerős teljesítménnyel. A lendületes, minimalista vonalvezetés tipikusan Husqvarna-szerű - valamint a nagy kerek LED-es fényszóró, a kis üléspárkány és a vékony LED-es hátsó világítócsík mind a régi motorokat idézik. Annyi még a változás, hogy a régi kerek LCD-kijelzőt egy új TFT váltja.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Motorcycle News

Közúti használatra alkalmas könnyűfém felnikkel szerelték fel az új Husky-t, amely 17 colos kerekeken gurul, az öt küllős első kerék pedig úgy tűnik, hogy a régi 701-esről származik. A hírek szerint kanyarstabilizátoros ABS-t is kap a moci. Hamarosan érkezhet a gép, amelyről bővebb információkat a KTM Husqvarna Centrumban lehet majd kapni.