Legfrissebb hírek ÚJ

Africa Race 2020: a dakari Rózsaszín-tó partján ünnepelt a kamionos-győztes Kovács és a második Fazekas

Africa Race 2020: a dakari Rózsaszín-tó partján ünnepelt a kamionos-győztes Kovács és a második Fazekas

Nincs felemelőbb pillanat annál, mint győztesként átgurulni a célkapun Dakarban, a Rózsaszín-tó partján! A Qualisport Racing kamionos egységének 2010 után újfent megadatott: Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő a 2020-as Africa Eco Race kamionos kategóriájának győzteseként élhette át a semmi máshoz nem fogható érzést. A Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter trió pedig a második lett!

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Fazekas Motorsport
A Fazekas Károly (jobbról), Csákány Péter, Horn Albert trió először indult az Africa Race-en és máris második lett a kamionosok között, az autós-kamionos összevetésben pedig harmadik

A diadal ténye már az előző szakaszon, a 11. szelektív céljában eldőlt: a zárónapon már csak egy demonstrációs száguldás, valamint a nagyszabású díjkiosztó ceremónia várt a viadal mezőnyére a szenegáli főváros közelében. Kovácsék jókedvűen teljesítették a 23 kilométeres penzumot az Atlanti-óceán partján, amelynek végén belevetették magukat a forgatagba.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Célban
A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trojka megnyerte a kamionosok küzdelmét, 2010 után másodszorra, az autós-kamionos osztályban pedig másodikként végzett

Nagyon óvatosan jöttünk, nehogy valami gondja legyen a kamionnak, ugyanis szent küldetésnek tekintettük, hogy eljuttassuk a magyar nemzeti lobogót erre a kultikus helyre, hiszen ezt az előző kilenc alkalommal is mindig megtettük – mondta a Qualisport Racing pilótája, aki 2010 után másodszor diadalmaskodott a kamionosok mezőnyében, ráadásul ezúttal a második helyen fejezte az Africa Eco Race sajátosságának számító autós-kamionos összevont értékelést is. – Túlzás nélkül merem állítani, hogy ennél felemelőbb pillanatban még nem volt részem. Az első méterektől az utolsóig élveztük, még a legnehezebb momentumokat is. A versenytársak is gratuláltak, a főszervező, a kétszeres Dakar-győztes francia Jean-Louis Schlesser is dicsérte az egész csapatot. Újfent csak ismételni tudom magam: a Qualisport Racing összes munkatársa kőkeményen dolgozott ezért a csodálatos eredményért. Hálás vagyok nekik, valamint a támogatóinknak is, akik lehetővé tették, hogy részünk legyen ebben a csatában. Köszönjük mindenkinek odahaza azt a temérdek biztatást, amit kaptunk. Bátran merem állítani azt is, hogy a szurkolás sokat hozzátett a csapat lendületéhez!

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Elismerés
Elképesztő tempóban robogott át Marokkón és Mauritánián a sárga színű Scania

A Qualisport Racing legénysége a célceremónián együtt ünnepelt a Fazekas Motorsport alakulatával, amely az Africa Eco Race újoncaként csodálatos eredményt produkált. Fazekas Károly pilóta, Csákány Péter fedélzeti szerelő és Horn Albert navigátor több szakaszgyőzelmet aratott a viadal során, a végelszámolásnál pedig a kamionos kategóriában a második, az autós-kamionos összevont értékelésben a harmadik helyet szerezte meg.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A legjobbak között
Fazekasék is rengeteg gratulációt és dicsérő szót zsebelhettek be

Éééés, itt a vége! Sikeresen befejeztük az Africa Eco Race 2020 versenyt! Két dobogóra is felállhattunk a vasárnap esti díjátadón, ahol megkaptuk a kamionos kategória második helyéért járó kupát, és az összesítésben, az autós-kamionos mezőnyben elért harmadik pozícióért a díjat. Mondta Fazekas. – Hihetetlen, hogy életünk első Africa Race futamán ilyen jó eredményt értünk el, és fel tudtuk venni a harcot a már rutinos sivatagi pilótákkal, valamint navigátorokkal. Nagyon boldogok vagyunk, és roppant elégedettek az eredménnyel!”

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Összerakva
A piros színű Scania szinte hiba nélkül tudta le a sivatagi megméretést