Legfrissebb hírek ÚJ

Al-Attijah és De Villiers vadonatúj Toyota Hilux pickupba ül a Dakaron

Al-Attijah és De Villiers vadonatúj Toyota Hilux pickupba ül a Dakaron

A háromszoros Dakar-győztes Nasszer al-Attijah sorra nyeri a terepralisok Világkupa-futamait, s elszántan készül a 2022-es (január 2-14.) szaúdi megméretésre. A katari pilóta a negyedik diadalát ünnepelné. A Gazoo Racing vadonatúj fejlesztésű 4x4-es Toyota Hilux pickupját vezeti majd egyébként az ugyancsak bajnok dél-afrikai Giniel de Villiers, és a honfitársa, Henk Lategan is.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Esélyesek
Az idei (balra) és a jövő évi dakaros versenygép: Nasszer al-Attijah (jobbra) és navigátora, Mathieu Baumel győzni akar a 2022-es szaúdi versenyen
Forrás: Gazoo Racing

Nasszer al-Attijah (2011, 2015, 2019 Dakar-győztese) mellett állandó társa, a francia Mathieu Baumel ül majd, Giniel de Villiers (a 2009-es viadal nyertese) navigátora a dél-afrikai Dennis Murphy lesz. A szintén dél-afrikai Brett Cummingsszal indul Henk Lategan, míg honfitársuk, Shameer Variawának a helyes irányt a „földije”, Danie Stassen mutatja meg. A 2022-es megméretés ismét teljes egészében Szaúd-Arábiában zajlik majd, kő-és homoksivatagban.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Versenygép
A háromszoros Dakar-győztes Al-Attijah és az egyszeres bajnok Giniel de Villiers már teszteli a GR DKR Hilux T1+ pickupot
Forrás: Gazoo Racing

Nagy örömmel jelentjük be, hogy az ideihez nagyon hasonló csapatot indítunk jövőre. Nasszer és Giniel a fővezérünk, ők indítják majd a támadást, Henk pedig a magabiztosságával, a megfontoltságával lehet a segítségünkre – nyilatkozta Glyn Hall csapatfőnök. – Az új GR DKR Hilux T1+ fejlesztése és tesztelése jól halad, bízunk benne, az új autó lehetővé teszi, hogy januárban szintet lépjünk a versenyzésben.”

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Dűnemászó
A sivatag meghódítására termett a speciális pickup
Forrás: Gazoo Racing

A 2022-es jármű is tehát pickup, amely megfelel a legújabb szabályoknak. Alaposan átdolgozták a szakemberek a futóművet, sikerült megbízhatóbbá és masszívabbá gyúrni a gépet.
Nagyon boldog vagyok, hogy visszatértem a Toyota Gazoo Racing csapatához, s együtt indulunk a 2022-es Dakaron. Még 2019-ben a márkával nyertem meg a viadalt, s most is erre készülök – nyilatkozta Nasszer al-Attijah. – Izgatott vagyok, különösen az új autó miatt, amely határozottan gyorsabb és hatékonyabb, mint az előző volt.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Felkészülés
A homok- és a kősivatagban zajlik majd a jövő januári, szaúdi küzdelem
Forrás: Gazoo Racing