Legfrissebb hírek ÚJ

Dakar 2019: Gyenes sérült karral is rajthoz állna – Videók!

Dakar 2019: Gyenes sérült karral is rajthoz állna – Videók!

A Szalay Balázs, Bunkoczi László autós páros az egyetlen magyar színekben induló egység a 2019-es Dakar-ralin, de az erdélyi Gyenes Emanuel, valamint a vajdasági Saghmeister Gábor is rajthoz áll. Előbbi motoros ráadásul úgy, hogy nemrégiben eltörte a karját.

Fájdalmai vannak
Az erdélyi Gyenes Emanuel nagyon elszánt, de kérdés, a sérült karjával képes lesz-e motorozni

A szatmárnémeti versenyző elutazott Limába, de csak a helyszínen dönti el, hogy vállalja-e az 5000 kilométeres (tor)túrát. Még november végén egy fotózáson vett részt, s egy ugratás után rosszul ért talajt, leesett a KTM-jéről, nagyot bukott és eltörte a karját. (Beszámoló a balesetről 1:25 perctől).

A baleset óta először ültem motoron, kipróbáltam a limai tengerparton, körülbelül ötven kilométert mentem, de csak óvatosan, azt néztem, mit bír ki a karom. Még nem döntöttem el, hogy elstartolok-e, majd meglátjuk” – nyilatkozta a már Peruban tartózkodó Gyenes.

Egyedül
A vajdasági Saghmeister Gábor teljesen magára lesz utalva a tizennegyedik Dakar-raliján

A terepralis – aki a kilencedik Dakarjára készül, korábban kétszer is megnyerte a maratoni szakaszt és 2016-ban a tizennegyedik volt az összetettben – olyan kategóriában küzdene, amelyben nincs szervizháttere az indulóknak, mindenről magának kell gondoskodnia. Ugyanitt indul Saghmeister Gábor is. A vajdasági motoros – aki 2014-ben ötvenharmadik volt – tizennegyedik alkalommal vág neki a világ leghíresebb terepviadalának, amely január hatodikán kezdődik és tizenhetedikén ér véget.