Legfrissebb hírek ÚJ

Dakar 2022: a KTM a címvédőt is leigazolta a Hondától, hogy visszatérjen a csúcsra

Dakar 2022: a KTM a címvédőt is leigazolta a Hondától, hogy visszatérjen a csúcsra

A KTM gyári csapata készen áll a Dakar-trón visszaszerzésére. Az osztrák alakulat még az idei motoros győztest, az argentin Kevin Benavidest is leigazolta, hogy két esztendő után ismét ünnepelhessen.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Bajnokok
Az argentin Kevin Benavides (balról) 2021-ben, az osztrák Matthias Walkner 2018-ban, az ausztrál Toby Price 2016-ban és 2019-ben nyerte meg a Dakart

A világ leghíresebb terepversenye január 1-jén kezdődik, s teljes egészében Szaúd-Arábiában zajlik majd, az össztáv körülbelül 8000 kilométer. A viadal szakaszait a homok- és a kősivatagban jelölik ki.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Feledtetni a múltat
Price bízik benne, több szerencséje lesz, mint idén: a második helyen motorozott, amikor hatalmasat bukott

Legutóbb 2019-ben, az ausztrál Toby Price ünnepelhetett győzelmet a csapat színeiben – az olasz Fabrizio Meoni 2001-es sikerét követően csak a KTM diadalmaskodott. Ám 2020-ban megtört az osztrákok uralma, előbb az amerikai Ricky Brabec, majd Benavides vezette a dobogó legfelső fokára a Hondát. A 450 Rally fedőnevű géppel jövőre Price-on és Benavidesen kívül az osztrák Matthias Walkner és az olasz Danilo Petrucci rajtolhat el.

Mindannyian motoros veteránok és nagy reményekkel utaznak Szaúd-Arábiába. Benavides címvédőként startol, de például 2018-ban is másodikként érte el a célt. Pont abban az esztendőben, amelyben Walkner megnyerte a Dakart – nem mellékesen, az osztrák 2017-ben és 2019-ben is második lett. Price 2016-ban és 2019-ben volt a legjobb, 2015-ben, 2018-ban és 2020-ban pedig harmadikként zárt.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Újonc
Danilo Petrucci a MotoGP-ben bizonyított eddig, a sivatag új harctér lesz a számára

Petrucci eddig az aszfalton száguldott, például a MotoGP mezőnyében bizonyított: idén a huszonegyedik lett, de 2019-ben hatodik volt.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Esélyes
Matthias Walkner célja egyértelmű: újra megnyerni a világ legnehezebb terepversenyét

Az alakulat élén Stadlbauer Norbert áll majd, aki először vesz részt csapatmenedzserként a Dakaron.
„Ez egy rendkívül fontos verseny a KTM számára, és az egész csapat hatalmas erőfeszítéseket tett a felkészülés során, hogy 2022-ben a legjobb legyen” – mondta.

 

Forrás: youtube