Legfrissebb hírek ÚJ

Dakar 2022: HDJ80-as Toyota Land Cruiser nyerte a Classic-, J200-as a szériakategóriát – Videó!

Dakar 2022: HDJ80-as Toyota Land Cruiser nyerte a Classic-, J200-as a szériakategóriát – Videó!

Tarolt a Toyota Land Cruiser a 2022-es Dakar-ralin! A nagy sikerre való tekintettel idén is volt Classic-kategória, a küzdelem egy összkerekes HDJ80-as sikerével ért véget. A szériakategóriában (T2) egy 4x4-es J200-as LC diadalmaskodott.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Tereprutin
A szériauató-kategóriában a Toyota Land Cruiser J200-as volt a legjobb

A matuzsálemek nem ugyanazon az útvonalon mentek, mint a hiperszuper járgányok, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy a szervezők lebetonozták a rajttól a célig az útvonalat. Kőkeményen át kellett vágniuk a sivatagon, a résztvevők komoly harcot vívtak a természettel – no és egymással. Összesen 128 autó és 20 kamion állt rajthoz a Classic-kategóriában, csak olyan járművek, amelyeket 2000 előtt gyártottak. Végül HDJ80-as Toyota Land Cruiser nyert – az első hét helyezett között négy LC található.

A francia Serge Mogno 1988-ban egyszer már részt vett a Dakaron, de nem érte el a célt. Hihetetlen kalandnak nevezte, ám sokáig nem lett folytatás. Inkább motorozott, de aztán 2008-ban megvette a Toyota HDJ80-ast. Pontosabban, egy balkormányost és egy sérült autót, amelyből összerakott egyet. Aztán elkezdett Észak-Afrikában versenyezni, s annyira megtetszett neki a sivatagi csata, hogy benevezett az idei Dakarra, a Classic-kategóriába. A hatodik napon állt először az összetett élén, s bár a következő szakasz után visszacsúszott a második helyre, de a nyolcadik szelektívtől kezdve újra az első pozíciót birtokolta, egészen a célig.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Dakar bajnokok
A francia Serge Mogno (jobbra) és honfitársa, navigátora, Florent Drulhon, valamint a Toyota Land Cruiser HDJ80 4x4: a Classic-kategória győztesei

A mezőnyt színesítette többek között Porsche 911 Safari, Mitsubishi Pajero, Toyota Land Cruiser, Peugeot 504 pickup és coupé, Land Rover Defender, Bombardier Iltis, Mercedes G-osztály és Koro, Škoda LR 130, Citroën CX, Unimog, Pegaso Egipcio, Fiat Panda 4x4. Ami viszont minden napra jellemző volt, hogy a pilóták és a navigátorok barátként tekintettek egymásra, a classicosok között szinte mindig jó volt a hangulat. Úgy az össztáv húsz százalékát kellett megtenniük, de nem időre versengtek, hanem minden egyes kilométer után pontokat gyűjtöttek.

A szériaautók-kategóriájában, a T2-ben egy összkerekes Toyota Land Cruiser diadalmaskodott, mégpedig egy J200-as. Akira Miura ült a kormány mögött.
„Az autósport hozzájárul az egyre jobb utcai járművek gyártásához. Különösen a Land Cruiser fejlesztőinek a számára a Dakar nagyszerű visszajelzés. Jövőre már a J300-assal indulunk, vagyis ez volt a 200-as utolsó versenye – mondta meghatódottan Miura. – Én 2007-ben debütáltam a Dakaron, pont akkor, amikor a 200-as a piacra került. Ez az én sorsom… Amikor csatlakoztam a Toyota csapatához, a Land Cruiser 200 volt az az autó, amely a beteljesült álmot jelentette a számomra, azt a járművet, amivel megküzdhettem a világgal. Pótolhatatlan társ.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Remek csapat, kitűnő autó
A Toyota sorozatban nyolcadszor diadalmaskodott a T2-ben

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Az utolsó verseny
Akira Miura 2007-ben indult először a Dakaron, amikor a J200-as LC-t a japán gyár piacra dobta. Az idei volt a terepjáró utolsó Dakarja, jövőre a J300-ast küldi csatába a csapat

Akira Miura és kedvence, a Toyota Land Cruiser J200 munkában a 2019-es, dél-amerikai Dakar-ralin:

 

Forrás: youtube