Legfrissebb hírek ÚJ

Dakar 2023: Loeb hadüzenete

Dakar 2023: Loeb hadüzenete

A kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loebnek elege van a Dakaron szerzett dobogós helyezésekből, és végre nyerni szeretne. A szakaszgyőzelmek már megvannak, a Prodrive Hunterben ülő francia pilóta az összetettbeli első helyre hajt a december 31-én kezdődő 2023-as, szaúdi viadalon.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Sportszerű
A francia Sébastien Loeb (jobbra) elismeri, a katari Nasszer al-Attijah a sivatagban, a dűnék között jobb nála
Forrás: BRX Facebook

Loeb 2016-ban indult először a világ leghíresebb és legnagyobb terepversenyén, s rögtön négy speciálison is a leggyorsabbnak bizonyult. Első próbálkozásra a kilencedik helyen ért célba, majd 2017-ben és 2022-ben a második, 2019-ben a harmadik lett – 2018-ban és 2021-ben kiesett. Először Peugeot-val száguldott, majd csatlakozott a Bahrain Raid Xtreme csapathoz.

A legutóbbi Dakaron abszolút versenyben voltunk, az immáron négyszeres bajnok Nasszer al-Attijah méltó ellenfelének tartott mindenki minket. Ez nagyszerű, de ahhoz, hogy legyőzd a katari pilótát és navigátorát, Mathieu Baumelt, csak keveset hibázhatsz. Szinte semennyit – nyilatkozta Loeb. – Bizonyos útfelületeken gyorsabb is vagyok nála, de a dűnék között a meglátásait, a vezetési minőségét elfogadnám. Rendkívül tapasztalt, s ezt a sivatagban kamatoztatni tudja.”

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Elszánt
Sébastien Loeb kétszer második, egyszer harmadik volt a Dakaron, de most már végre nyerni akar
Forrás: BRX Facebook

Sébastien Loeb végre szeretne kilépni a katari árnyékából.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Tökéletes
Harcra kész a Prodrive Hunter, a hibáit orvosolta a szerelőcsapat
Forrás: BRX Facebook

Akadtak megbízhatósági problémák az autóval, de ezeket idővel orvosoltuk. Igazából, bele sem fér, hogy gondjaink legyenek – tette hozzá a francia, aki a belga Fabian Lurquinnal ül autóba. – Kijelenthetem, jobb felkészülési időszak van mögöttünk, mint tavaly. A Toyota mellett az Audi is nagyon erős, de elszántak vagyunk. Háromszor végeztem már dobogón a Dakaron, s mind a hat indulásom során nyertem szakaszt. Ám én többre vágyom. A végső sikerre. Megerőltető küzdelemre számítok, de a célom az, hogy a végén én legyek az első.”

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Átkelés
Azért ennél nehezebb szakaszok várnak a kilencszeres ralivilágbajnokra...
Forrás: BRX Facebook

 

Forrás: youtube