Legfrissebb hírek ÚJ

Dakar-győzelemre hajta(na): egyesítették a G-osztályt a Pajeróval

Dakar-győzelemre hajta(na): egyesítették a G-osztályt a Pajeróval

Két történelmi összkerekes terepjáró egyesítése. A Mercedes G-osztály sikersztorija 1979 óta íródik, a világ egyik legelismertebb 4x4-es, aszfaltút mellett is használható gépe, míg a Mitsubishi Pajero tizenkétszer nyerte meg a földkerekség leghíresebb terepversenyét, a Dakar-ralit. Most ezt a két legendát gyúrták össze.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Öszvér
A Mercedes G-osztály és a Mitsubishi Pajero elegye: Mercedes Pajero G Evolution

Csak egy kis történelem: a belga Jacky Ickx 1983-ban egy Mercedes 280 GE-vel nyert Afrikában...

...majd jött a Mitsubishi Pajero, a francia Patrick Zaniroli 1985-ben, a szintén francia Hubert Auriol 1992-ben, honfitársa, Bruno Saby 1993-ban, a japán Sinozuka Kendzsiro 1997-ben, a francia Jean-Pierre Fontenay 1998-ban, a német Jutta Kleinschmidt 2001-ben, a japán Maszuoka Hirosi 2002ben és 2003-ban, a francia Stéphane Peterhansel 2004-ben, 2005-ben és 2007-ben, a francia Luc Alphand pedig 2006-ban végzett az élen a szaharai megméretésen a japán modellel.

Khyzyl Saleem, a közösségi médiában „the_kyza” néven ismert virtuális művész a digitális birodalmában ügyködött egy kicsit, s újraértelmezte a két ikonikus modellt, pontosabban, egyesítette azokat. A Geländewagent összevonta a Dakar-bajnokkal, az eredmény pedig elég durva lett.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Sivatagba vele!
Vajon, a Dakaron megállná a helyét?

Nagy kérdés, hogy immáron a szaúdi dűnék között mire menne a Mercedes Pajero G Evolution, de hogy sok rajongója lenne, az egészen biztos.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Digitális alkotás
Egyelőre csak a virtuális térben van hely a számára

 

Forrás: youtube