Legfrissebb hírek ÚJ

Érseki áldással a Dakar-ralira

Érseki áldással a Dakar-ralira

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke áldással indította útnak a Qualisport Racing kamionos alakulatának járműveit és legénységét – a csapat a 2023-as Dakar-ralin (2022. december 31.-2023. január 15.) vesz majd részt.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Az égiek segítségét is kérte
Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke áldotta meg a járműveket és a csapat tagjait: bízik benne, szerencsével megjárja az utat az alakulat
Forrás: Qualisport Racing

Különleges eseménynek adott otthont a kalocsai Szentháromság tér, ahol a Qualisport Racing szerviz- és versenykamionja, valamint teljes személyzete felvonult a különítmény vendégeinek kíséretében. A csapat 2007 óta íródó fennállásának eddigi legnagyobb kihívására, a Dakar-ralira készül: mielőtt útnak indítanák a járműveket Szaúd-Arábia felé, dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érsekének áldását kérték.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Hajrá!
A fennállása legnagyobb kalandjára készülő csapat tagjai elszántak
Forrás: Qualisport Racing

Az elmúlt tizenöt évben versenykilométerek tízezreit teljesítettük a világ különböző sivatagaiban, a klasszikus afrikai Dakar-útvonalon rendezett Africa Race-en két alkalommal meg is nyertük a kamionos kategóriát, más futamokon is megjártuk a dobogót. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy most először a Dakar-ralin is próbára tegyük magunkat. Az elmúlt éveket az új, Scania Qualisport Hyena névre keresztelt kamionunk építésével Hálásak vagyunk érsek atyának, hogy tudott időt szakítani ránk és így lelkileg megerősödve vághatunk neki életünk legnagyobb kihívásánakés fejlesztésével töltöttük. Korábban is kaptunk áldást egy-egy nagyobb verseny előtt és éreztük is az isteni gondviselést. ” – mondta a Qualisport Racing versenyzője, Kovács Miklós, akivel a Közel-keletre tart majd két állandó társa, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő is.

Dr. Bábel Balázs érsek felidézte, hogy Szent Kristóf az utazók, a közlekedők védőszentje, így a közbejárását kérve adta az áldást a Qualisport Racing járműveire és legénységére. A szertartás után az érsek az általa személyesen ismert Szent II. János Pál pápát ábrázoló érem-kulcstartót adományozott Kovács Miklósnak, kötetlen beszélgetést folytatott a csapat tagjaival, majd szerencsés utat, versenyzést és hazatérést kívánt az alakulatnak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Útravaló
Kalocsa polgármestere, dr. Filvig Géza egy kalocsai motívumokkal díszített, kézzel készített szalagot adott Kovács Miklósnak. A pilóta szeretné, ha Szaúd-Arábiában is megismernék a város nevét
Forrás: Qualisport Racing

Az érseki áldást követően Kalocsa városának polgármestere, dr. Filvig Géza egy kalocsai motívumokkal díszített, Kriptáné Halász Zsuzsanna iparművész által kézzel készített szalagot adományozott Kovács Miklósnak. A városvezető megfogalmazta jókívánságait, az ajándékkal kapcsolatban pedig elmondta: reményei szerint a szalagot a kamionra feltűzve Kalocsa jó híre eljut a távoli Szaúd-Arábiába is.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Irány a Dakar!
A versenykamion (jobbra) és a szervizkamion is kitűnő állapotban van, készen áll a megméretésre
Forrás: Qualisport Racing

A 2023-as Dakar-rali adminisztratív- és technikai ellenőrzéseit a hónap végén tartják Dél-Franciaországban. A résztvevők járművei hajóval jutnak el Szaúd-Arábiába, míg a csapat tagjai közvetlenül karácsony után kelnek útra. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alatt idén életre hívott tereprali-világbajnokság csúcseseménye december 31-én rajtol, majd 14 szelektív szakasz után január 15-én zárul Dammam városában.