Legfrissebb hírek ÚJ

Hatalmas bukás a Dakaron, litván pilóta szaltózása a Toyota pickuppal – Videók!

Hatalmas bukás a Dakaron, litván pilóta szaltózása a Toyota pickuppal – Videók!

Hálát adhatnak az égieknek, hogy ezt ép bőrrel megúszták! A litván Benediktas Vanagas a navigátorával, a portugál Filipe Palmeiróval hatalmasat bukott a Dakar-rali negyedik szakaszán. A Toyota Gazoo Racing Baltics csapat tagjai egy homokdombon túl nagy sebességgel száguldottak át, a levegőbe emelkedtek, s három és felet pördültek, szaltóztak, mire az összkerekes Hilux összetörve ugyan, de megállt.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Szerencsés
A litván Benediktas Vanagas brutálisat bukott, csoda, hogy megúszta ép bőrrel

Vanagas először 2014-ben, a dél-amerikai Dakaron indult, akkor a 35. helyen ért célba. A következő esztendőben a 24., 2016-ban a 26., 2018-ban a 30., 2019-ben a 11., 2020-ban a 15., tavaly pedig a 12. lett – 2017-ben kiesett. Idén a harmadik szakaszt követően a 15. pozícióban jegyezték, 1:37:35 órával volt lemaradva az éllovas katari Nasszer al-Attijahtól (Toyota).

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Vontatva
Úton a tábor felé...

A negyedik szelektíven azonban elnézte egy kicsit a tempót és az utat a versenyző…

Nem tudom, mi történt. Minden normálisnak tűnt, aztán egyszer csak a levegőbe kerültünk” – mondta a navigátor, Filipe Palmeiro, aki 2020-ban és 2021-ben is a litván pilóta mellett ült a Dakar-ralin.
A hírek szerint mindketten ép bőrrel megúszták a balesetet, de a viadalt természetesen fel kellett adniuk.

Érdekesség, hogy két esztendővel ezelőtt egy kísértetiesen hasonló szituációt megúsztak Szaúd-Arábiában: akkor is a levegőbe emelkedett a Toyota, csak a szerencsének köszönhetően az orrára esett, nem borult fel, így a páros folytat(hat)ta a száguldást.

 

Forrás: youtube