Legfrissebb hírek ÚJ

Hibrid Nissan Juke, amely afrikai ralikon bizonyítana

Hibrid Nissan Juke, amely afrikai ralikon bizonyítana

A Nissan a (terep)raliban is környezetkímélő üzemmódba kapcsolt. A 2021-es digitális koncepció bemutatása után a japánok leleplezték az összkerekes Juke Hybrid Rally Tribute-ot, amely az 1971-ben a Kelet-afrikai Szafari-ralit nyerő Datsun 240Z-nek állít emléket.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Versenyszellem
A beltere is készen áll a sivatagi versenyzésre

A hibrid Nissan Juke technikáját kapta meg, vagyis van benne egy 94 lóerős, 148 newtonméteres csúcsnyomatékkal rendelkező benzinmotor és egy 49 LE-s (205 Nm) villanyos technika. Plusz 15 kW-os nagyfeszültségű indítógenerátor és egy vízhűtéses 1,2 kWh-s akkumulátor. A teljes rendszer 25 százalékkal komolyabb, mint a gyári, utcai kiadásban dolgozó aggregát.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Mellettem az utódom
Az 1971-ben Kelet-afrikai Szafari-ralit nyert Datsun 240Z (jobbra) és az ötven évvel későbbi emlékmodell, a Nissan Juke Hybrid Rally Tribute

A (terep)ralis Juke mindig elektromos üzemmódban startol, vagyis az indulósebesség, a „rakétarajt” garantált. A sebességváltó a lehető legjobb ütemben kapcsolja a fokozatokat, miközben a gép károsanyag-kibocsátása alacsony.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Homokban
Bármelyik afrikai ralin megállná a helyét

A Juke Hybrid Rally Tribute formaterve az ikonikus Datsun 240Z-t idézi. Megnagyobbították a kerékíveit, így bőven elférnek a nagyobb (terep)abroncsok, a motorháztetőn és a tetőn elhelyezett LED-es fényszórók pedig időutazásba repítenek, hiszen a fél évszázaddal ezelőtti stílust követik. Komoly alvázvédelemmel látták el a járművet és a futómű, a felfüggesztés is speciális, terepkompatibilis.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Modern technika
A hibridhajtás miatt környezetkímélő, ugyanakkor rendkívül gyors

A Kelet-afrikai Szafari-rali győztesének tiszteletére a Juke motorházteteje és a kerékszettje fekete, az autón láthatóan a korabeli szponzorok logói és a 11-es rajtszám is.

A beltérben acélcsöves bukókeret található, ez merevebbé teszi a karosszériát és megfelelő biztonságot, védelmet nyújt egy esetleges balesetnél. Hátul nincsenek ülések, ott a pótkerekek kaptak helyet.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Átalakítva
A hátsó ülés helyén és a csomagtartóban a pótkerekek kaptak helyet

Van benne négypontos biztonsági öv, tűzoltókészülék, Alcantara kormánykerék, míg a pilóta és a navigátora fejhallgatós adóvevővel kommunikál egymással. Kifejezetten dögös lett a vas, és ami még fontosabb, készen áll a homok- és kősivatagi csapatásra.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Hajrá!
A Nissan modelljét hamarosan éles bevetésen is láthatjuk, minden bizonnyal

 

Forrás: youtube