Legfrissebb hírek ÚJ

Marokkó-rali: autógyilkos szakasz, rengeteg ütéssel

Marokkó-rali: autógyilkos szakasz, rengeteg ütéssel

A leghosszabb napon is túl van a mezőny a tereprali-világbajnokság marokkói viadalán – a Szalay Balázs, Bunkoczi László ezt a 345 kilométeres mért szakaszt a 34. helyen teljesítette. Ezzel a kettős az összetettben már a 29., pedig rengeteg veszélyt rejtett a speciális, az éllovasok közül is szenvedtek néhányan a nagy letörések és a mély gödrök miatt.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Jól mennek
Lónyai Pál és Somfai Mátyás a 36. lett a szakaszon, az összetettben a 42. helyet foglalja el

A rajt után nem sokkal eltört a bal első kerék lengéscsillapítóján az egyik rugó, de nem tudtunk vele mit kezdeni, úgyhogy mentünk tovább, majd a harmincadik kilométernél egy óriási ütés érte az autó elejét, elgörbült a lengéscsillapító tartója és eltörte a szélvédőt – mondta Szalay Balázs. – Ezek után nyolcvannál kaptunk egy defektet, de ez volt az összes kalandunk, a további kétszáznyolcvan kilométeren már szép nyugodtan végigmentünk. Dűne egyáltalán nem volt, ennek ellenére szerintem nehéz és hosszú nap van mögöttünk.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Küzdelem
Szalay Balázs megszenvedett a 345 kilométeres mért szakaszon, de a célban elégedett volt

Bunkoczi László hozzátette: navigációs szempontból is kihívást jelentett a szakasz.
„Volt olyan rész, hogy hetven kilométeren keresztül nem volt GPS-pont, ami azt jelentette, hogy csak magamban bízhattam, főleg, hogy sem előttünk, sem mögöttünk nem volt senki – mondta Bunkoczi. – Sokat segített, hogy a keddtől eltérően most működött a navigáció, így összesen, ha három-négy percet kavartunk el. Ezt a napot így simán aláírtam volna a rajtnál.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Villámgyors
Az elektromos Audi az élmezőny tagjaival is felveszi a versenyt

Ami az élmezőnyt illeti, a szakaszt orrhossznyival a szaúdi Jazid al-Radzsi (Toyota) nyerte meg az összetett éllovas francia Guerlain Chicherit (Hunter) előtt, és a világbajnoki címért folyó küzdelemben is fordult a kocka, miután a katari Nasszer al-Attijah (Toyota) felzárkózott a harmadik helyre, a pontversenyben előtte egy ponttal vezető francia Sébastien Loeb (Prodrive) viszont technikai gondok miatt több órát vesztegelt a szakaszon…

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Nap végi tábor
Igazi marokkó hangulat

Marokkó-rali
4. szakasz, Layoune–Tan Tan (össztáv: 565 km, ebből szelektív szakasz: 345 km).
Autósok: 1. Jazid Al-Radzsi, Dirk von Zitzewitz (szaúd-arábiai, német, Toyota Hilux) 3:11:40, 2. Chicherit, Winocq (francia, Hunter) 1:30 perc hátrány, 3. Al-Attijah, Baumel (katari, francia, Toyota Hilux) 2:30 p h., …34. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel Grandland X) 1:11:13 ó h., …36. Lónyai Pál, Somfai Mátyás (magyar, Can-Am) 1:17:58 ó h.

Az állás.
Autósok: 1. Guerlain Chicherit, Alexandre Winocq 13:14:35, 2. Terranova, Haro (argentin, spanyol, Hunter) 9:57 p h., 3. Al-Attijah, Baumel 28:37 p h., …29. Szalay, Bunkoczi 4:21:45 ó h., …42. Lónyai, Somfai 6:27:56 ó h.