Legfrissebb hírek ÚJ

Marokkóban nyúzta az Audi a dakaros elektromos versenygépét – Videók!

Marokkóban nyúzta az Audi a dakaros elektromos versenygépét – Videók!

A klasszikus helyszínen, Afrikában, Marokkóban tesztelte az Audi a jövő januári Dakar-ralin bevetendő elektromos RS Q e-tron terepgépét. Az összkerekes vas jól bírta a homok- és a kősivatag jelentette akadályokat.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Esélyes
A tizennégyszeres (hatszor motorral, nyolcszor autóval) Dakar-győztes francia Stéphane Peterhansel vezeti majd az egyik Audi e-tront januárban, Szaúd-Arábiában

Miközben sok helyen kezd beköszönteni a tél és egyre hidegebb van, a Szaharában megfelelő körülmények között gyakorolhatott a csapat. A tizennégyszeres győztes, címvédő Stéphane Peterhansel, a kétszeres rali-világbajnok és háromszoros Dakar-első spanyol Carlos Sainz, valamint a kétszeres DTM és egyszeres ralikrossz vb-nyertes svéd Mattias Ekström ül majd a kocsiban Szaúd-Arábiában, de Sainz az, aki a kezdetektől részt vesz a kocsi fejlesztésében.

A közel egyéves projekt rohamléptekben halad, az elektromos szörnyeteg már majdnem készen áll a dakaros megmérettetésre. Az Audi szerint a dűnerendszereken, a kiszáradt folyómedreken, a köves, sziklás utakon és a nagy sebességű, tempós pályákon is kiválóan működött. A marokkói tesztek során az Audi 2500 kilométert tett meg – a jármű hűtőlevegő beömlő nyílásait szándékosan leragasztották a magas hőmérséklet szimulálására.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Afrika
Úttalan utakon, a sivatagban zajlott a marokkói tesztelés

„Az egész csapat arra összpontosítja az energiáit, hogy a legnehezebb körülmények között is megfeleljenek a fejlesztések. Lenyűgöző volt tapasztalni, hogy milyen jó eredményeket értünk el Marokkóban – nyilatkozta Arnau Niubo, a tesztmérnöki részleg vezetője. – Mindhárom dakaros gépünk csúcstechnika lesz, de a fejlesztésekkel párhuzamosan a logisztikai előkészületek is zajlanak.”

Ugyanakkor azt sem szabad eltitkolni, előfordult Afrikában, hogy az autó lelassult vagy éppen teljesen leállt. A sziklák miatti gumisérülések is problémákat okoztak, de például meggörbült a felfüggesztés lengőkarja, vagy más alkatrészek is tönkrementek a komoly igénybevétel alatt.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Kerékcsere
Több defekt is hátráltatta a csapatot a tesztelés alatt

Az RS Q e-tronban a Forma-E-ben is használt villanymotor dolgozik – tengelyenként egyet kap a modell. A rendszerteljesítmény 680 lóerő. Az e-aggregátok egyben generátorként is működhetnek, így a fékezéskor felszabaduló energiát visszajuttatja az akkumulátorcsomagba. Érdekesség, hogy az 50 kilowattórás akkumulátorcsomag 370 kilogrammot nyom. Az RS5 DTM-versenyautóból származó 2 literes turbómotor 295 literes tankból kapja az üzemanyagot.

Az a célunk, hogy megpróbáljuk megnyerni a Dakart már rögtön az első évben. Úgy tűnik, mintha kicsit őrültek lennénk? Talán igen, de ambiciózusok vagyunk, és sikerülnie kell! – mondta Sainz. – Az autó fantasztikus. Nincs szükség felengedni a kuplungot, sebességbe rakni, vagy a megfelelő fordulatszámon váltani, csak gyorsítasz és máris elindul. A dűnéken átvágni így sokkal könnyebb, hiszen nem kell azon gondolkodni, hogy melyik sebességi fokozat lehet a legmegfelelőbb.

 

Forrás: youtube