Legfrissebb hírek ÚJ

Retro stílusú Nissan pickup a 2414 km-es női terepversenyen

Retro stílusú Nissan pickup a 2414 km-es női terepversenyen

A Nissan visszatér a Rebelle Rallyra, mégpedig egy különleges összkerekes pickuppal. A csak nők számára kiírt amerikai tereprali-versenyen (október 7-16.) a Frontier Pro-4X Nismo a nyolcvanas éveket idézi meg.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Hardcore pickup
Terepmunkára felkészítve: a Nismo kiegészítőket kapó Nissan Frontier Pro-4X a 2414 kilométeres Rebelle Rally-n indul, női pilótával és navigátorral

Korábban a Mitsubishi jelentette be, hogy az egyetlen Dakar-győztes nő, a német Jutta Kleinschmidt húsz évvel ezelőtti afrikai sikerének tiszteletére különleges, a 2001-es diadalra emlékeztető festéssel ellátott Outlandert indít az eseményen.

Az Egyesült Államok leghosszabb terepviadala nagy kihívást jelent a mezőny tagjainak, hiszen 1500 mérföld (2414 kilométer) az össztáv, az útvonal Nevadán és a kaliforniai sivatagon keresztül vezet.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Pilóta és navigátora
Sedona Blinson (balra) és Lyn Woodward ül majd a különleges platósban

Sedona Blinson és Lyn Woodward ül majd a Nissan Frontier Pro-4X-ben, amelynek a Mitsuhoz hasonlóan, különleges megjelenése lesz. Merthogy a festésében a japán márka az 1980-as évek Hardbody terepjáró teherautói előtt tiszteleg.

Az ikonikus Hardbodyt 1985 novemberétől 1997-ig gyártották, és közvetlen versenytársa volt a Toyota kompakt pickupjának. Ám nem csak egy munkakocsit tisztelhettünk benne, ugyanis olyan legendás terepversenyeken mutatta meg a tudását, mint a Mint 400 vagy a Baja 500. A Hardbody egyébként előkészítette a Frontier (Európában Navara) bevezetését.

A retro stílusú, a Hardbody Desert Runnerre hajazó mostani pickup piros, fehér és kék színű lesz. A motorháztető alatt 3,8 literes, V6-os motor található, amely 310 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 296 Newtonméter. A technikához kilencgangos automata sebességváltó kapcsolódik, s a Nismo off roados alkatrészeket, kiegészítőket is kapott.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Melós lesz
A sivatagi megméretés komoly erőpróba elé állítja a járművet

Az idei Rebelle Rally október 7-én kezdődik a nevadai Hoover-gátnál és október 16-án ér véget a sivatagban, a kaliforniai Imperial Sand Dunes-nél.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Lámpa
A retro festéshez régimódi kiegészítők dukálnak

 

Forrás: youtube