Legfrissebb hírek ÚJ

Silk Way 2021: orosz dominancia – Videó!

Silk Way 2021: orosz dominancia – Videó!

A 2021-es Silk Way-rali autós és kamionos egységei között egyelőre az oroszok dominálnak. A hazai környezet és a helyismeret nagy előnyt jelent, de persze messze még a vége a Dakar utáni legnagyobb tereprali-versenynek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Lenyűgöző
Gyönyörű tájakon vezetett a versenyzők útja
Forrás: Silk Way

Az autósoknál a nyitányt Denisz Krotov (Mini) nyerte, aztán következett Vlagyimir Vasziljev (Mini), aztán a Gorno-Altajszk és Kos-Agacs között kijelölt 110 kilométeres mért szakaszon, amely tempós volt, újra Krotov bizonyult a leggyorsabbnak. Egyben a maratoni első részét is jelentette a szelektív, vagyis úgy kellett nyomniuk a gázt a mezőny tagjainak, hogy a táborban nem számíthattak a szervizcsapatok segítségére.

Sok gázló nehezítette a terepralisok feladatát, a két orosz menő is szembesült a problémával, mindketten defektet kaptak, de Krotov kevesebb időt veszített. Így csökkenteni tudta a hátrányát az éllovas Vasziljevvel szemben: a második helyen az ugyancsak gondokkal küszködő francia Guerlain Chicherit (Century) áll 23 másodperccel lemaradva, a harmadik Krotov, +1:05 perccel.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Éllovas
Vlagyimir Vasziljev vezet az autósoknál
Forrás: Silk Way

A kamionosoknál a Kamaz diktálja a tempót. Az első két nap a Dakar-címvédő Dmitrij Szotnyikov volt a legjobb, majd a világ leghíresebb sivatagi versengését ugyancsak megnyerő Andrej Karginov diadalmaskodott. A legtöbbet a fehérorosz Sziarhej Vjazovics (MAZ) kockáztatta: iszonyatosan nyomta a monstrumának, szerette volna utolérni Szotnyikovot de amikor beért a célba, elég csapzott volt a gépe, a hátsó kerekein például nem volt futófelület.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Padlógázon
A Kamaz armada veszi a legjobban a terepakadályokat
Forrás: Silk Way

A motorosoknál több baleset is történt, még az élmezőnyben haladók is estek-keltek. A nap fő vesztese az összetettben addig vezető botswanai Ross Branch volt. A Yamaha csapat gyári pilótájának motorkerékpárja elakadt és megállt a gyorsasági szakasz negyvenötödik kilométerénél. A speciált a Dakar-bajnok osztrák Matthias Walkner (KTM) nyerte és az abszolút értékelésben is az élre szguldott.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Dakar-bajnok
Az osztrák Matthias Walkner volt a leggyorsabb a szakaszon és az összetetetben is a legjobb a motorosoknál
Forrás: Silk Way

2021-es Silk Way-rali. Állás a 3. szakasz után.
Motor: 1. Matthias Walkner (osztrák, KTM) 3:49:24 óra, 2. Franco Caimi (argentin, Hero) 2:23 perc hátrány, 3. Skyler Howes (amerikai, Husqvarna) 5:59 p h.
Autó: 1. Vlagyimir Vasziljev, Alekszej Kuzmics (orosz, Mini) 3:54:06, 2. Guerlain Chicherit, Alexandre Winocq (francia, Century) 23 másodperc h., 3. Denis Krotov, Konsztantyin Zsilcov (orosz, Mini) 1:05 p h.
Kamion: 1. Dmitrij Szotnyikov, Ruszlan Ahmagyejev, Ilgiz Ahmecianov (orosz, Kamaz) 3:49:43, 2. Eduard Nyikolajev, Jevgenyij Jakovlev, Iszkander Romanov (orosz, Kamaz) 3:17 p h., 3. Sziarhej Vjazovics, Pavel Haranyin, Anton Zaparoscsanka (fehérorosz, MAZ) 4:01 p h.

 

Forrás: youtube