Legfrissebb hírek ÚJ

Tereprali versenyen indultak el a zöldsapkások

Tereprali versenyen indultak el a zöldsapkások

Az Amerikai Különleges Erők először képviseltette magát két katonai terepjáróval a legendás sivatagi viadalon, a Mint 400-on. A küldetés nem sikerült, de jó tapasztalatszerzés volt.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: autoblog.com

A mozifilmekből jól ismert Green Berets a Különleges Erők 5. számú speciális egysége vett részt a tereprali versenyen két GMV (Ground Mobility Vehicle) katonai terepjáróval. A 1968 óta megrendezett nevadai viadalt a legtradicionálisabbnak, egyben legkeményebbnek tartják a tengerentúlon, hiszen a sivatagban kell helytállni 400 mérföldön, azaz 644 kilométeren keresztül.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: autoblog.com

A katonai csapat nem módosított semmi a gépén, nem is könnyített rajta. Teljes személyzettel, felszereléssel és fegyverzettel állt rajthoz. Így a speciális versenyautókkal szemben eleve nem volt esélye, de külön kategóriában indulhatott. Végül a két 100 mérföldes kört tudtak csak megtenni az előírt négyből, azonban a részvételi emlékplakettet így is megkapták. Nekik a küldetés volt fontos és a tesztelés.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: autoblog.com

„Nagyon izgatottan vártuk a versenyt, olyan felszereléssel indultunk el, mintha egy bevetésen vennénk részt. Szeretnénk feszegetni a határainkat, és megtudni mire vagyunk képesek, valamint a járműveink mit bírnak ki. Remek ötlet volt a Mint 400-on részt venni, jövőre is nekivágunk” – állt a csapat közleményében.