Legfrissebb hírek ÚJ

Ezek a legütősebb UTV munkagépek a szakértők szerint

Ezek a legütősebb UTV munkagépek a szakértők szerint

A szakág legnagyobb piacának számító Egyesült Államok egyik legkomolyabb portálja összeállította azoknak a 2023-as side-by-side gépeknek a top ötös listáját, amelyeket elsősorban nem kirándulásra, hanem inkább melóra ajánlanak.

Arctic Cat Prowler Pro XT

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Ez a márka lehet, hogy ismerősebb a régi nevén, Arctic Catként, ugyanis az amerikai cég megvette ezt a brandet és most már a saját égisze és logója alatt forgalmazza. A Prowler Pro XT-t ráadásul a Caterpillarral közösen tervezték. Egy háromhengeres 812 köbcentis motor hajtja, amely 50 lóerős csúcsteljesítményre képes 453 kilónyi terhet cipel és 906-ot tud vontatni.

Kawasaki Mule Pro-FXT EPS

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Ez a japán márka eleve ezen a területen erős hagyományosan. A munkaképek UTV frontján ott van a szeren és a csúcsmodellje ebből a szempontból a Mule Pro-FXT EPS. Ebben is 850 köbcentis motor van, mint a Trextronban, ám mivel ez hat személyes csak 158 kilogrammnyi terhet lehet pakolni. Ez a munkásbusz könnyű off roados megfelelője.

Yamaha Viking EPS

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

A sportos vasak között is otthonosan mozgó ikonikus japán márka vitathatatlanul az egyik piacvezetőnek számít. Ennek csak 686 köbcentis egyhengeres erőforrása van, de elég bivaly így is, hiszen 272 kilónyi pluszterhet képes cipelni és 680 kilogrammot képes elvontatni. A CVT-váltója és a terepképességei pedig messze az átlag fölé emelik.

Mahindra Retriever 1000 LE Flexhauler

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Az indiaiak a traktorral már világhírűvé váltak, és átálltak az UTV-kre is. A Retriver a cég büszkesége, amely igazi erőművésznek számít ebben a brigádban. Hiszen 999 köbcentis motorral vértezték fel, amely 83 lóerős csúcsteljesítményt tud leadni. A teherbírás 680 kilogrammban merül ki, vontatni pedig 1,1 tonnát tud. Meg kell hagyni, ott van a szeren.

Can-Am Defender HD10 XT

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

A királyok királyának pedig a kanadai-amerikai vegyesvállalat nagyvadja, amely a terepen és a munkában egyaránt elég jól el van eresztve. Az erőforrása egy 976 köbcentis Rotax V-Twin egység, amely 72 pacinak dirigál. Van benne kakaó, hiszen 907 kilogrammnyi terhet képes elvonszolni maga mögött és 454-et tud a platóján elcipelni.