Legfrissebb hírek ÚJ

Hatlábú melós: Polaris Sportsman 6x6 Big Boss

Hatlábú melós: Polaris Sportsman 6x6 Big Boss

Vannak, akik szerint a több mindig jobb, még akkor is, ha kerekekről van szó egy járgány alatt. A Polaris régen felismerte ezt az igényt, ezért piacra dobta legújabb extrém vasát, a Sportsman hatlábú változatát, amellyel leginkább melózni vagy vadászni lehet.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Polaris

A 6x6-os ATV-n ugyanis természetesen hátul van duplázott tengelyszám. Márpedig egyértelműen azért, hogy a szakágban nem igazán megszokott platót is fel lehessen pattintani rá. A tengerentúli nagy márkáknál ez immár bevett szokás, hiszen a Can-Am is csinált egy hatkerekű verziót az Outlander Maxból. A konkurenciaharc ezen a terepen is folytatódik tehát a folyamatos fejlesztéssel.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Polaris

Maradjunk azonban most az újdonságnál, a 2001 óta létező Polaris Sportsman 6x6 legfrissebb verziójánál! Ebben egy ProStar 567 köbcentis egyhengeres DOHC motor dolgozik 44 lóerős csúcsteljesítménnyel. Az összkerekes hajtásláncban egy PVT automataváltó osztja a nyomatékot, mind a hat láb felé. Eléggé jól el van eresztve a sportfiú kondi terén, hiszen a vontatási képessége 680 kilogramm, a cipelni 505 kg-t tud, a billenős platóra pedig 363 kilónyi terhet lehet.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Polaris

A futómű is úgy lett kialakítva, hogy a szokottnál nagyobb súlyt is elviselje a felfüggesztés. Véletlenül se legyen törés, és totálkár egy csattanósabb kirándulást követően. A vas profilja leginkább vadászathoz optimális, ugyanis rossz minőségű úton lehet vele kapaszkodni a zsákmánnyal még szűk helyen is.