Legfrissebb hírek ÚJ

Hómobil lett a Mahindra Roxorból

Hómobil lett a Mahindra Roxorból

Jön a tél, nem árt felkészülni rá, legjobban pedig úgy lehet, hogy ha a futóművet alakítják át a várható hó leküzdéséhez.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Dirt Legal

A Dirt Legal nevű amerikai tuningműhely vette kezelésbe a Mahindra Roxort, amelyből egy vadorzót készítettek. Téliesített futóműnek köszönhetően sokkal menőbb lett a cucc, ez tagadhatatlan, viszont a dizjájn még enyhén fogalmazva is űbergagyira sikeredett.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Dirt Legal

A legendás Willys jeepes olajzöld fényezést ugyanis megbolondították jó néhány kiegészítővel. Az Egyesült Államok lobogójával nincs gond, hiszen mégiscsak ott hozták össze ezt a vasat. Azonban a motorház oldalára felvarázsolt tátott cápa- vagy farkasszáj viszont naggyon tré lett, még az ötvenes-hatvanas években, ahová ez a járgány vissza akar tekinteni, az ilyesmi még vagány dolognak számított. Hagyjuk is!

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Dirt Legal

A havon járás tudományát viszont jelentősen növelte a kerekek helyére felpattintott négy hernyótalp, amit az ATV-kre és UTV-kre gyárt a Litefoot. Ez már kipróbált, jól működő technika, amely a Mahindra Roxornak is javára vált. Mindegyik külön külön pörög masszív gumiból készített hernyótalpakon, mini tankokként. Mivel összekerekes a járgány ez nem is okoz problémát.

A Roxort egyébként egy 2,5 literes, soros négyhengeres, turbódízel motor hajtja, amely 66 lóerős csúcsteljesítményre és 72 kilométer/órás sebesség leadására képes, most már komoly hóban is.