Legfrissebb hírek ÚJ

Így hasít egy igazi verseny UTV – videó

Így hasít egy igazi verseny UTV – videó

Bizonyára sokan ábrándoznak arról, milyen jó érzés lenne egyszer beülni egy igazi hardcore off roados négykerekűbe. Csodát mi sem tehetünk, de legalább mindenki gyönyörködhet egy látványos felvételben.

Az UTV Driver című egyesült államokbeli szakportál pedig nem gagyizott, hiszen megmutatta a szakemberei által az egyik legkeményebb versenysorozatra, a King of the Hammersre felkészített Polaris RZR-t, amely vajmi kevéssé hasonlít már jelenlegi formájában az széria típusra. Alaposan átalakították.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: UTV Driver

Persze kellett is, hiszen ezen a sziklás sivatagi viadalon nem lehet alibizni, kúszni-mászni rongyolni kell, természetesen minél gyorsabban, hiszen a legprofibb pilóták állnak rajthoz. Az óriási presztízs és a hagyomány kötelez, mindenki csúcstechnológiát vet be a siker érdekében.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: UTV Driver

Szerencsére a szakik elárulják, miből is áll a pakk. A Raceline Mamba Beadlock felnikre húzott CST Tires Lobo RC Rock Crawler gumikat nehéz is lett volna eltitkolni. Azt is tisztán lehet látni, hogy a kasznit is alaposan átalakították, könnyebb és masszívabb lett, semmi sallang nincsen rajta. Persze minden felesleges gramm tizedmásodperceket jelent.

A motortérben egy 110 lóerős ProStar egység dolgozik, amelyhez természetesen CVT automataváltó csatlakozik. A futóműbe Walker Evans Needle lengéscsillapítók kerültek, elöl 16, hátul pedig 18 colos a rugóút. A hasmagasság 13,5 hüvelyk, ez meglehetősen komolynak tekinthető. S, mint láthatjuk, elég komolyan lehet vele csapatni.