Legfrissebb hírek ÚJ

Már az UTV-kből is lehet lakókocsit alakítani

Már az UTV-kből is lehet lakókocsit alakítani

Előbb-utóbb ennek a pillanatnak is el kellett jönnie, az egyik gyártó ultrakönnyű lakódoboz konstrukciót fejlesztett ki, amelyet fel lehet pattintani egy side-by-side hátára.

Természetesen a nagy tuningshow-n, a SEMA-n mutaták be a cuccot, amelyet a Camp Lite gyárt. A neve is árulkodó, hiszen a 6.8-as Ultra Lightweight UTV Campernek hívják, s ebben minden benne, van, a könnyűsúly, az építőanyag, s még az is milyen járgányhoz szánják kiegészítőül.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Camplite

A lakóputtony kialakításánál elsődleges szempont a szilárdság, másrészt a könnyűség volt, a sérülés elkerülése érdekében, valamint azért is, hogy ne nagyon változtassa meg az UTV súlypontját, magyarán ne legyen sokkal borulékonyabb a járgány, mert az a terepképességek rovására ment volna.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Camplite

Ezt a házi feladatot úgy sikerült megoldani, hogy alumínium és kompozit anyagokból szerelték össze cuccot, márpedig ezek az anyagok mind a két elvárásnak megfelelnek. Azt egyébként egyelőre nem árulta el a gyártó, hogy mik a paraméterek, hiszen egyelőre csak a prototípus készült el. Hamarosan azonban piacra is kerülhet a termék.