Legfrissebb hírek ÚJ

Ne fázz rá a téli off roadozásra!

Ne fázz rá a téli off roadozásra!

Remélhetőleg a téli szünetben mindenkinek lesz ideje a pihenésre, sőt az elszántabbak ilyenkor elindulhatnak a szabadba zúzni egyet UTV-jükkel. Támogatjuk, de adunk néhány tippet az hideg kivédésére.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

A legegyszerűbb természetesen az, ha fullkabinos gépünk van, vagy legalábbis át lehet alakítani azzá. Így ugyanis a menetszél nem hűt bennünket. Ez rengeteget számít még akkor is, ha egyébként nincsen rettenetes fagy, s nem röpködnek a mínuszok.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Persze nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy a vasat átalakítsa. Nekik sem kell fagyoskodniuk off roadozás közben, csak nem árt okosan felöltözni. Az egyik leghasznosabb kellék a maszk, amely az arcot védi. Lehet, hogy hülyén néz ki, de megéri használni.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Szintén ajánlott egy spéci szemüveggel felszerelkezni, mert a menetszél főleg havazás esetén szélvédő nélkül kegyetlen tud lenni. Olyan példányokat kell keresni, mint amit a síeléshez használnak, van fényérzékeny filmmel ellátott is.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

A réteges öltözködést nem lehet elégszer kiemelni, hiszen ez kulcskérdésnek számít, szabadtéri sportok esetén. Nem árt felszerelkezni, aláöltözettel is, amely a testre simulva óvja a hőháztartásunkat, amire baromi nagy szükség van.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Ha pedig valaki nagyon fázós, annak mindenképpen fűthető kabátot ajánlunk, amelyet elektronikusan lehet melegen tartani, általában csak egy szivargyújtó kell hozzá, és máris be lehet durrantani, lehetőleg azért ne izzadjunk benne, mert abból is baj lehet.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

A sima ruházatot is lehet melegíteni, hiszen gyártanak már hőzselét is. Ez olyan, mint a jégakku, csak éppen az ellenkezője. Fel kell melegíteni, és utána a legfázósabb testrészeinkhez tehetjük. Cipőbe, kesztyűbe, a hátunkra, mellkasunkra vagy a nyakunkhoz. Nagyon praktikus.

Szóval mindenki okosan induljon el télen csapatni! Nehogy utána ráfázzon!