Legfrissebb hírek ÚJ

Olcsóbb sportvasat készített a Can-Am

Olcsóbb sportvasat készített a Can-Am

Az UTV-k igazán off roados királyának manapság a Maverick X3-ast tartják, igen ám, csak ez sokak számára megfizethetetlen. Éppen ezért az észak-amerikai cég kiadott egy „gazdaságosabb” verziót is.

A költséghatékonyságot pedig hogyan lehet a legegyszerűbben elérni, természetesen úgy, ha butítják a gépet. Na, nem off road képességekben, mert akkor a kutyának sem kellene, hanem motorikusan vállaltak egy kisebb, gyengébb verziót, amellyel olcsóbb lesz a Can-Am Maverick X3 900 HO – ugyanis ez a neve.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Nos ebben, mint arról a név is árulkodik, egy 900 köbcentis háromhengeres egység dolgozik, amely teljesítményben jelentősen elmarad a turbós nagy testvérektől. Hiszen amíg azok 120 és 172 lóerős csúcsteljesítményre képesek, ez csak 90 pacinak parancsol. Valamit valamiért!

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Azonban, ami a legjobb, hogy az off road képességei nem koptak meg, hiszen a futóművén semmit sem változtattak az eredetihez képest. Így ebben is dupla A-karok melóznak, Fox Podium lengéscsillapítóval megtámogatva, amelyek segítségével 45,7 centiméteres a hasmagasság. A csomagban alapból 14-es felniken 20-as Maxxis Birghorn 2.0-s terepgumik vannak.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Ugyanúgy az alacsony ülésmagasságot, a sportos érzést, a mozgékonyságot kínálják, csak nem extrém teljesítménnyel, hanem egy hétköznapi off roados UTV-sofőr igényeinek megfelelően. Persze azért még így is távol áll az olcsótól a Can-Am Maverick X3 900 HO, hiszen 4,7 millió forintba kerül, de ha figyelembe vesszük, hogy egy fullos verzió 6-7 millió forintot kóstál, máris rózsásabb a kép.