Legfrissebb hírek ÚJ

Rágyúrt a Polaris a legütősebb UTV-jére

Rágyúrt a Polaris a legütősebb UTV-jére

A 2022-es kiadású RZR Pro R műszaki alapjait és a futóművét tekintve is alaposan megújult, a cél egyértelműen az volt, hogy még sportosabb legyen a vas.


Forrás: Polaris

Erre egyébként eddig sem lehetett panasz, hiszen nagyon ott volt a szeren a Polaris ördögfiókája, de a fejlesztés folyamatos. Már láthattuk is, hogy mire képes a vas, hiszen a Hoonigan által felkészített speciális verzió, az RZR Pro R-ől RJ Anderson irányításával átrepült a Long Beach-i gyorsforgalmi fölött, a csapat legújabb videójában. Őrületes lett a cucc, itt meg is lehet nézni.


Forrás: Polaris

Nos a 2022-es széria Polaris RZR Pro R majdnem ugyanazt tudja. A műszaki alapot egy vadonatúj 900 köbcentis kéthengeres motor jelenti, amely 181 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes. A kuplungot is kicserélték, hogy fürgébb legyen, még a pedálja is szélesebb lett a jobb ergonómia miatt. A hajtásban pedig van három hajtásmód: a kiránduláshoz Sport, a sziklázáshoz Rock és a versenyzéshez Race.


Forrás: Polaris

A futómű is át lett alakítva, hatalmas acél A-karokkal, elől 27, hátul pedig 29 hüvelykes felfüggesztéssel. Van egy csomó független kompressziós elem, amely különösen a nehéz talajon a kerekek visszapattanásánál jön jól. A kormányzást érzékelők segítik, hogy minél kisebb mozdulat elég legyen a tempós kanyarok bevételéhez.


Forrás: Polaris

A Polaris RZR Pro R száraz súlya 946 kilogramm és 336 kilogrammnyi terhet képes elcipelni. Az biztos, hogy a kivitelben lesz Sport, Premium és Ultimate is, valamint jön majd a szokásos hardcore Launch Edition is. Az árát egyelőre nem közölték.