Legfrissebb hírek ÚJ

325 millióba kerül a hibrid tűzoltókocsi

325 millióba kerül a hibrid tűzoltókocsi

A Rosenbauer CFT-t már bemutattuk néhány hete, most azonban több érdekesség is kiderült a környezetbarát osztrák munkagépről, például az is, mennyit lehet vele benzin nélkül menni.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Rosenbauer

A nagy hírű osztrák Rosenbauer a világ három legnagyobb tűzoltó-jármű gyártója közé tartozik, 1866-ban alapították, s három kontinens több mint száz országába szállít gépeket. Így aztán nem véletlen, hogy ez a vállalat alkotta meg az első konnektoros hibrid járgányt a szakágban.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Rosenbauer

A Concept Fire Truck egyelőre, mint a neve is mutatja, csupán koncepció stádiumban van, de a legfrissebb hírek szerint hamarosan elkezdődik a gyártása, mert máris van megrendelés. Még annak ellenére is, hogy nem olcsó mulatság, hiszen 1,1 millió dollárba, azaz 325 millió forintba kerül.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Rosenbauer

És, hogy mit tud ezért cserébe. Nos, teljes mértékben profin fel van szerelve, mint egy modern tűzoltóautó. Az elektromos rendszerével harminc percen belül képes megtölteni a 3750 literes víztartályát és ugyanennyi ideig fecskendezi ki azt. Elég hatékony a szakértők szerint.

Ehhez persze megfelelő műszaki alap is kell a Rosenbauer CFT-t egy 350 kilowattos duál elektromos motoros összkerekes rendszer hajtja egy sorhatos BMW dízelmotorral kiegészülve. Az akksi kapaciátst nem közölte a cég, csupán annyit, hogy 30 percig lehet hajtani, tisztán elektromosan.