Legfrissebb hírek ÚJ

A Rivian R1T elektromos pickup AWD-rendszerét csal Szent Grálnak becézik – Videó!

A Rivian R1T elektromos pickup AWD-rendszerét csal Szent Grálnak becézik – Videó!

A Rivian R1T egyre inkább előtérbe kerül, főleg annak tükrében, hogy a Tesla elektromos pickupjának, a Cybertrucknak a gyártása alaposan késik. Most a villanyplatós 4x4-es rendszerére fókuszálnak sokan, ugyanis a szakértők szerint az összkerékhajtása maga a „Szent Grál”.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Okos modell
A Rivian elektromos pickup kiszámolja a gumiabroncsok súrlódását

Nem számít, hogy szeretsz terepen menni vagy sem, az Egyesült Államokban kisteherautó vásárlása alap. S, hogy miért? Mert sokoldalú gép. A hétköznapi használatra ugyanúgy megfelel, mint a munkavégzéshez, elfér benne/rajta a csomag, a rakomány, bármi.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Stabil
Állandóan a földet éri mind a négy kerék

Ráadásul a Rivian R1T elektromos, zéró károsanyag-kibocsátással, s a négymotoros pickupnak ráadásul eszméletlenül jó az AWD-rendszere, illetve a McLaren ihlette lengőkaros felfüggesztése. Több mérnök is úgy gondolja, a járműben ülve nem kell kompromisszumot kötni, legyen szó bármilyen terepről.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Igazi társ
Az aszfaltutas utazásra ugyanúgy alkalmas, ahogy a terepezésre

A négymotoros konfigurációnak köszönhető, hogy minden kerék saját erőegységet kap. Ráadásul a modell különböző számításokat végez, például a gumiabroncsok súrlódását is meghatározza menet közben, vagyis a gépet az adott környezethez igazítja. Azaz minden helyzetben pontosan tudja, mekkora nyomatékra van szükség.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Mindenre felkészül
Érzékeli, hogy sár, hó, murva, kő vagy éppen földút van alatta

A 835 lóerős, 1231 newtonméteres csúcsnyomatékkal rendelkező Rivian R1T az érzékelőinek köszönhetően tudja, ha havon, sárban, földes úton, kövek és sziklák között vagy aszfalton jár. Pontosan akkora erőt küld a kerekekhez, amire szükség van. És ehhez még vegyük hozzá a McLaren által kidolgozott felfüggesztési rendszert – a platós mind a négy kereke folyamatosan hozzáér a talajhoz.

 

Forrás: youtube