Legfrissebb hírek ÚJ

Bemutatkozott a villany tereprali vas Goodwoodban - videó

Bemutatkozott a villany tereprali vas Goodwoodban - videó

Nem kellett sokat várni arra, hogy erőt demonstráljon az Extreme E nevű elektromos off road sorozat. A bejelentés után egy nappal már élesben is kipróbálták a versenygép prototípusát.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Autocar

És hol máshol került volna sor a debütálásra, mint a Goodwood Festival of Speeden, ahol nagy közönség mutathatta meg a verda, hogy mire képes. Az Odyssey 21-es nagy tempóban hasította a versenypályán, gurulni már, tud, persze elsősorban arra lesz majd kíváncsi a közönség, hogy off road körülmények között mit virít.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Autocar

A Spark Racing Technology által épített gép a készítő szerint minden közegben képes közlekedni, azaz murván, sziklákon, vízben, sárban, homokban, hóban sőt jégen is. Épp olyan a felépítése mint egy normál tereprali vasnak, a 94-es kerekeknek köszönhetően a hasmagassági s elégséges.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Autocar

Tulajdonképpen szinte csak abban különbözik a megszokottaktól, hogy ezt villanymotorral hajtják, így nem bocsát ki káros anyagot. Ez is lesz az üzenete az Extreme E sorozatnak, amelyet a Formula-E atyja, a spanyol Alejandro agag talált ki.

A bejelentés megtörtént, a viadal 2021-ben veszi kezdetét, de jövő márciusban már bemutatják a tizenkét induló autót és a csapatokat is. Utána majd egy éven keresztül mehet a tesztelés. Hogy a nagy nyitányra már minden rendben legyen. Izgalmas időszak elé nézünk, mindig öröm, ha egy új off roados sorozat indul.