Legfrissebb hírek ÚJ

Biztosan elkészíti a Tesla az elektromos ATV-jét

Biztosan elkészíti a Tesla az elektromos ATV-jét

Az elektromos összkerekes pickup, a Cybertruck kísérő járműveként harangozta be a Tesla anno a Cyberquadot, amely villanyos kis terepgépként funkcionál majd. Sokan úgy gondolták, csak álom marad a modell, de Elon Musk, a vállalat tulajdonosa üzent a kétkedőknek: a 4x4-es ATV készül és közeleg a premierje.

A modellt ugyan a Cybertruck kisteherautóval egy időben kellett volna leleplezni, de szó sincs arról, hogy nincs előrelépés a gép megalkotásával kapcsolatban.
Kész lesz hamarosan” – jelentette ki magabiztosan Musk.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Kombó
Elektromos ATV az elektromos pickup mellé

Az üzletember úgy fogalmazott, a Cyberquad lesz a világ legbiztonságosabb, pontosabban a legkevésbé veszélyes ATV-je.
„Érdekes tervezési kihívással állunk szemben, mert az ATV-k elég veszélyesek, ezért szeretnénk olyan modellt készíteni, amely biztonságos – magyarázta. – Úgy gondolom, hogy a felfüggesztés strapabíróságára, megbízhatóságára komoly hangsúlyt kell fektetnünk.

Musk nem mélyedt el a részletekben, de azt mondta, hogy „kell” egy ilyen ATV a Cybertruck mellé. Az e-pickup szállításai egyébként 2022-re tolódtak, a becslések szerint a maximális termelés 2023-ban indulhat el. Máshogy fogalmazva, bár úgy tűnik, hogy a Cyberquad közel sincs kész, még mindig rengeteg idő van a megalkotására.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Közeleg
2023 körül érkezhet a Cyberquad

A Cyberquad hatalmas érdeklődésre tett szert, amikor a prototípust bemutatták – tegyük hozzá, a Cybertruck rajta is túltett. A két jármű együttesen lehet még nagyobb durranás, hiszen az ATV a kisteherautó platóján „pihenhet”, amikor nincs rá szükség.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Fejlesztés, tesztelés
A prototípus elkészült, de sok munka vár még a szakemberekre, mire a sorozatgyártás elkezdődik

 

Forrás: youtube