Csendes szemétszállító: elektromos kukásautó – Videó!

Csendes szemétszállító: elektromos kukásautó  – Videó!

Nem éppen kellemes reggeli ébresztő, ha azt halljuk, hogy korán, a hajnali órákban a kukásautó borzalmas hangzavart okozva szedi össze a lakásunk előtti utcáról a szemetet. A Volvo leányvállalata, a Mack már szerethető megoldást kínál: elektromos járművel oldja meg a szemétszállítást.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Jó választás
A Mack kukáskocsija csendes és abszolút környezetkímélő

Még a 2020-as WasteExpón mutatta be a cég a környezetkímélő óriásvasát, amelyben NMC lítium-ionos akkumulátorcsomag kapott helyet a két 130 kW-os elektromotor mellett. A masina csúcsteljesítménye 496 lóerő.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Van benne szufla
Közel 500 lóerős a monstrum

Az elektromos kukásautó egy előre meghatározott kört tesz meg az útja során, s a kiindulási – illetve a végpontnál – található a töltőállomás, vagyis a „tankolás” könnyedén megoldható. A környezetbarát Mack kevésbé karbantartásigényes, mint a benzines vagy dízelváltozat, így pedig nő az üzemidő és jobb lesz a működési hatékonyság.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Megbízható
Kevesebb karbantartást igényel, így viszont növelhető az üzemóra

Meg természetesen csendesebb is a hagyományos monstrumnál, vagyis akár arra is alkalmas, hogy éjszaka dolgozzon, amikor a város alszik, s a forgalmat sem tartja fel. New Yorkban egyébként szolgálatba is állt, s tervek szerint készül belőle összkerekes verzió is.

 

 

Forrás: youtube