Legfrissebb hírek ÚJ

CyberKAT: lánctalpas hómacska – Videó!

CyberKAT: lánctalpas hómacska – Videó!

A Tesla Cybertruck sorozatgyártása egyelőre csak álom, de például már a Cyberquad is készülőben van, s most itt a lánctalpas CyberKAT. Távirányítós terepgép, amely a hóban is megállja a helyét, simán veszi az akadályokat.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Futurisztikus
Mintha az űrből érkezett volna

A Cybertruck és egy lánctalpas jármű elegye a fura modell. Ez egy távirányítós elektromos hómacska, amellyel játszhatunk akár a legnagyobb hidegben is. A CyberKAT hossza 73,7 centiméter, a szélessége 48,3 cm, míg a hasmagassága 10,8 cm és komoly nyomtávval rendelkezik.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Előrenyomul
Jól mozog a havas, kövekkel, faágakkal nehezített terepen

Amint az alábbi videón is látható, semmi gondja nincs, ha hóban kell közlekednie vagy manővereznie – különösen azért, mert a 4 darab 12 voltos ólomsavas akkumulátor súlya megfelelő tapadást biztosít a számára. Akár lítiumionos akkupakkal is fel lehet szerelni, de ez a hidegben gyengébben teljesít.

A CyberKAT-hoz pótkocsi is kapcsolható, például hófúvó vagy akár hómaró is. RC-játékként megrendelhető a jármű és egy-két hónapon belül eljuthat az első tulajdonosokhoz. Ám senki ne számítson arra, hogy olcsó mulatságról van szó: a konfigurációtól függően akár 1499 dollár, vagyis 488 ezer forint az ára.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Hardcore
Közel 11 centiméter a hasmagassága

 

Forrás: youtube