Legfrissebb hírek ÚJ

Elektromos járgányokkal készül a Husqvarna

Elektromos járgányokkal készül a Husqvarna

A skandináv gyártó úgy döntött, hogy komolyan rááll a zéró emissziós motorok gyártására. Már három ilyen modellje is van, amelyen nagy erőkkel dolgozik. Robogó és roller is van a kínálatban.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Husqvarna

Nem régiben beszámoltunk róla, hogy az E-Pilen nevű elektromos motort villantotta meg a Husqvarna. Az utcai vas műszaki alapját egy 10,7 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes villanymotor jelenti, amely az akkumulátorcsomagnak köszönhetően 100 kilométert lehet megtenni. Azt még nem közölték, hogy mikor dobják piacra.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Husqvarna

Az elektromos vihar azonban folytatódik, hiszen egy Vektorr nevű villanyrobogót is bemutatott hivatalosan a cég. Egy az ötven köbcentis belsőégésű motorral felszerelt kisgépek ellenfele lesz. A hatótávolsága 95 kilométer, a végsebességét pedig a hírek szerint 45 kilométer/órás tempónál szabályozzák le. Mivel ez a szakág egyre népszerűbb, slágergyanús lehet.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Husqvarna

A másik a manapság reneszánszátélő villanyrollerek közé próbál betörni. A Bltz-ről azonban egyelőre semmilyen információt nem osztott meg a Husqvarna. Nem tudni, milyen tempóval és mekkora távolságot lehet megtenni majd vele. A hírekkel kapcsolatban érdemes a Husqvarna Centrum weblapját és Facebook-oldalát figyelni.