Legfrissebb hírek ÚJ

Elektromos Lada Niva – Videó!

Elektromos Lada Niva – Videó!

A Lada Niva a szovjet/orosz járműipar egyik leghíresebb remekműve. Az összkerékhajtással is gyártott szocialista terepjáró egyszerű szerkezet, de strapabíró, amely elismerté tette. Készült belőle egy igazán különleges darab, amelyből tényleg csak egyetlen darab van a világon. Íme, az elektromos változat, a Niva EV!

A kockagép terepképességéről még a Nyugat is elismerően beszél, van viszont olyan alkotóeleme, amely szinte soha nem kap dicséretet. Ez pedig a négyhengeres ezerhatos vagy ezerhetes benzinmotor, amely gyenguska, ráadásul tíz liter felett fogyaszt. Ám ezen is lehet javítani! 

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Lada Niva EV
Nem úgy tűnik, mintha különleges lenne ez a Lada. Pedig az. Az egyetlen elektromos Niva a világon

Egy 2015-ös videó került elő. Ne feledjük, az elektromos kocsigyártás hat évvel ezelőtt még bőven nem volt annyira fejlett, mint manapság. Egy ukrán úriember, Jurij Logvin azonban úgy gondolta, villanyos terepjárót épít a Nivából. Az autó hatótávolsága 124 kilométer, a maximális sebessége 104 km/ó, s körülbelül 7 órát vesz igénybe a tankolása... pardon, a feltöltése.

Az akkumulátorcsomagja a Nissan Leaf első generációjából való. Egészen jól sikerült az átalakítás, az egyetlen gond talán – a kis hatótávolság mellett... –, hogy egészen biztosan csökken a Lada komolynak tekinthető hasmagassága.

 

Forrás: youtube