Legfrissebb hírek ÚJ

Elektromos pickup-invázió a Fordtól

Elektromos pickup-invázió a Fordtól

Nagyot húzott a Ford az elektromos pickupjával. Az összkerekes F-150 Lightningra már 120 ezer előrendelés futott be, ami ahhoz vezetett, hogy a vállalat megkétszerezte az e-kisteherautó gyártási céljait. A 2024-es esztendőben már 80 ezer darab összeszerelése a terv, s hamarosan jön a második generációs munkaplatós.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Elektromos platós
Környezetkímélő, de a terephasználat meg sem kotyan neki

A Ford 2022-ben 15 ezer darab F-150 Lightningot építene, 2023-ban pedig elérné az 55 ezer db-ot, s 2024-ben már megvalósítható lenne a fentebb említett 80 ezer db-os penzum. Aztán 2025-ben jönne az F-150 Lightning második generációja.

Az e-jármű első kiadása a jelenleg használatos pickup-platformra épül, amely kompromisszumokat igényelt a megvalósíthatóság terén. Ám négy esztendő múlva a Ford készen áll arra, hogy bemutassa a „TE1” elektromos architektúráját a kisteherautók számára.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Népszerű
Eddig már 120 ezer előrendelés futott be a Fordhoz az F-150 Lightning miatt

Ez a platform része a Ford tervének, hogy az autókat kezdettől fogva elektromosnak tervezzék. Egy másik ilyen célú architektúra a „GE2”, amelyet 2023 közepén kell bemutatni, és a Mustang, valamint a Mustang Mach-E alapját képezi.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Fejlődés
Hamarosan új platformot is kap az e-pickup

Az F-150 Lightning iránti kereslet nagy része kereskedelmi ügyfelektől származik, akik hajlandóakk csökkenteni flottájuk szén-dioxid-kibocsátását. A Ford 850 millió dollárral, vagyis úgy 255 milliárd forinttal többet fektetne az elektromos pickupok gyártási terveibe, s ez a komoly összeg rövid időn belül megtérülne.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Biztos társ
Mindennapi használatra, a legkeményebb igénybevételre is megfelel

 

 

Forrás: youtube