Legfrissebb hírek ÚJ

Érkezik az elektromos GMC Sierra

Érkezik az elektromos GMC Sierra

Az amerikai mamutvállalat prémium márkája sem akar kimaradni a buliból, és ha már a Hummer EV-vel nagyot durrantott, a technikát egy hétköznapibb verzióba is átülteti.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: GMC

Elképesztő, milyen cunami indult el az villanypickupok frontján, amióta 2019-ben a Rivian bemutatta az R1T-t, amely a világelső. Ezután a Bollinger is csatlakozott egy koncepciógéppel. Erre reagált Elon Musk a Tesla vezére, jött a Cybertruck. A GMC Hummer EV pedig mindenkit sokkolt.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: GMC

Európából a Mercedes készít az X-osztályból, a Volkswagen pedig az Amarokból elektromos változatot. Persze az amerikai pickup nagyhatalmak sem akarnak kimaradni. A Chevrolet volt az első fecske, amely a Silveradót elektrizálja, de jön a Ram 1500-asból, valamint a Ford F-150-esből is egy ilyen verzió.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: GMC

Ezek után már ciki lett volna, ha a negyedik amcsi platós nagyágyú, a GMC nem virít valamit. Nos, az amerikai szakportál, az Autoblog információi szerint, a GMC is célegyenesben van a legnépszerűbb típusa, a Sierra áthangszerelésén. Egy sziluettes frontkép már van, és nyáron lesz a bemutató.

Az segítheti a projekt felgyorsítását, hogy a General Motors cégcsoportján belül a Cadillacnak, van már elektromos részlege, ahol olyan hajtásláncon dolgoznak, amely kompatibilis lesz több modellel, így nincs akadálya, hogy a GMC Sierra EV is megkapja. Nem kell már sokat várni.