Legfrissebb hírek ÚJ

Ezek az SUV-k fogyasztják a legkevesebb üzemanyagot

Ezek az SUV-k fogyasztják a legkevesebb üzemanyagot

A mértékadó amerikai Consumer Reports mérése szerint ugyanis a három legtakarékosabb SUV nem más, mint a hibrid elektromos Toyota RAV4, a Lexus RX és a Lexus NX.


Forrás: Toyota

A király ebben a tekintetben – mármint az üzemanyag hatékonyságban a világ legnagyobb darabszámban eladott SUV-jaként is ismert Toyota RAV4-es a 7,87 liter/100 kilométeres fogyasztásával. Egyébként ezzel a vassal született meg tulajdonképpen 1994-ben a városi terepjáró szegmens. Hazánkban is kimagasló népszerűségnek örvend, s ez sem véletlen, hiszen ez a modell volt, amely a nem prémium városi terepes szegmensben először tette elérhetővé a hibrid hajtást.


Forrás: Toyota

Az egyesült államokbeli Consumer Reports listáján 8,56 l/100 km-es fogyasztásával a második helyen végző Lexus RX pedig azzal büszkélkedhet világon a legkelendőbb prémium SUV modellje. Ez volt az első a nemzetközi piacot tekintve, amelyben elérhető volt öntöltő hibrid elektromos hajtás.


Forrás: Toyota

A szintén 99%-ban környezetbarát hibrid elektromos hajtással keresett NX, amely 100 kilométeren 8,8 litert szürcsöl, a harmadik a takarékossági rangsorban. Nem meglepő, hogy ez a Lexus legnépszerűbb típusa Magyarországon: a márka eladásainak 41%-át viszi.
A Toyota és annak luxus márkája komolyan veszi a környezettudatos közlekedéssel kapcsolatos fejlesztéseit. Hiszen nálunk már javában dübörög az Egyesült Államokban még nem forgalmazott C-HR, amely szintén felfért volna a toplistára. Emellett tovább bővül a paletta, hiszen a nem régiben bemutatott Lexus UX is ostromolja majd a piacot. Így a jövő évi rangsorben az is előfordulhat, hogy a top5 legtakarékosabb SUV között csak Toyota és Lexus modell található majd.

Forrás: Toyota