Legfrissebb hírek ÚJ

Használt akkuk működtetik a Nissan lakóautóját – Videó!

Használt akkuk működtetik a Nissan lakóautóját – Videó!

Használt, „második életű” akkumulátorok alkalmazásával a Nissan az Opusszal karöltve megalkotta a Camper koncepcióját. A közös ötletelés eredménye egy olyan mobil lakhely, amely kényelmes otthont biztosít akár egy egész családnak a kirándulás alatt.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Környezettakarékos
A Nissan x Opus lakóautót használt akkumulátorokkal üzemeltetik

Miután az akkucsomagok elvégezték a munkájukat, vagyis kiszolgálták az idejüket a Nissan elektromos autóiban, például a Leafben, amolyan új esélyt kaptak. A második élettartamú akkumulátorok alkalmazása és élettartama gyakorlatilag végtelen. Eddig is használták számítógépes mentésekhez, erőművekben, de akár utcai világításra is.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Nem veszik kárba
A japán márka újrahasznosítja az akkupakkjait, többek között a Leafből származó egységet

A Nissan továbbgondolta a sztorit és lakóautót üzemeltet az aksikkal. Az Opus lakókocsi-gyártóval közösen kifejlesztette a Nissan Energy ROAM-ot: ez 1 kW teljesítményű hordozható tápegységet használ, amely 230 voltos és 12 V-os áramkört is biztosít.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Miből lesz a lakhely?
Praktikus szerkezet, amelynek alapját egy utánfutó adja

A ROAM a japán márka első generációs elektromos járműveiben használt elemeket tartalmazza, amelyek még mindig képesek arra, hogy elegendő energiát biztosítsanak a lakóautó ellátásához, körülbelül hét napig. Az akkumulátorokat 700 Wh-s maximális kapacitásig lehet feltölteni napelem vagy 230 V-os aljzat használatával.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Csúcstechnika
Napelemmel is feltölthetőek az akkumulátorok, s hét napig működőképesek

„A Nissan x Opus koncepció remek példája annak, hogy a Nissan Energy Roam integrálódhat az életmódunkba. Jelen esetben a kempingezéshez, a szabadidős tevékenységhez kapcsolódva – nyilatkozta Francisco Carranza, a Nissan Energy ügyvezető igazgatója. – Az új Nissan Energy Roam képes tiszta, fenntartható energiát biztosítani a legtávolabbi helyeken is.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Pazar
Hat fekvőhelyes, tágas lakóhely, amelyben konyha és étkezősarok is van

Mint a többi, az Opus által gyártott kempingjármű, a tanulmány is főzőkészülékkel, ülősarokkal és étkezővel, valamint maximum hat fő részére alkalmas hálószobával rendelkezik. A csomag részét képezik az USB-aljzatok, a LED-es világítás, a 4G-s mobil wifi hotspot akár tíz eszközhöz és egy digitális kivetítő.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Még csak koncepció
Megfelelő energiaforrást biztosít a családi kirándulás alatt

Egyszerűen nagyszerű:

 

 

Forrás: youtube