Legfrissebb hírek ÚJ

Hibrid Bentayga hasít a Zöld Pokolban

Hibrid Bentayga hasít a Zöld Pokolban

Bár megalkotta a Bentley a legnagyobb végsebességre képes sorozatgyártású összkerekes SUV-t, a Bentaygát, úgy tűnik, a britek korszerűsítik a modellt. A 301 kilométer/órás csúcstempót elérő járműbe hibridrendszer került – a tesztelése a németországi Nordschleifén zajlik.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Ütős
Akár 416 lóerős is lehet a Bentley Bentayga hibridváltozata

A Zöld Pokolnak hívott versenypályát koptató Bentleyben 2995 köbcentiméteres motor lakozik (a bivalyabb verzióban 6 literes, benzines). Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy a Porsche Cayenne E-Hybrid technikája lapul benne, amely 330 LE-s belső égésű és egy 95 lovas elektromos aggregátból áll. A körülbelül 416 pacis összteljesítmény ugyan elmarad a Bentley-izomváltozat 600-as mutatójától, de megállapíthatjuk, így is ütős a verda.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Porsche Cayenne E-Hybrid
A Volkswagen-családon belüli testvértől örökölte a hibridrendszert

Csak összehasonlításul: az ugyancsak a Volkswagen felügyelete alá tartozó Porschénál a Panamera E-Hybridben a 3 l-es, V6-os és az elektromotor együtt úgy 460 lóra képes.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Tesztelés
A németországi versenypályán rója a köröket

Visszatérve a Bentaygára, a Bentley luxus-SUV megosztja platformját a Cayenne-el, vagyis nagy valószínűséggel a hibridgép ugyanazt a 416 LE-s eredményt produkálja majd, mint a Porsche nagy szabadidő-autója. Idén még debütálhat, jövőre pedig már a márkaszalonokba is kerülhet a masina.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Árulkodó matrica
Tényleg konnektorról tölthető hibrid SUV-n dolgozik a Bentley

A britek egyébként is elkötelezett hívei a hibridesítésnek, a limuzinjaikat is igyekeznek ezzel a technológiával ellátni. Nyilvánvaló, valamelyeset a VW nyomására, hiszen a német anyacég nagyon komolyan veszi a környezetkímélést és a káros anyag kibocsátás csökkentését, amióta eurómilliárdokat bukott az amerikai adatok meghamisítása miatt.

 

Forrás: youtube