Így néz ki teljes pompájában az elektromos Ford F-150 pickup – Videó!

Így néz ki teljes pompájában az elektromos Ford F-150 pickup – Videó!

Akár 4,5 tonnás vontatási kapacitással is büszkélkedhet a vadonatúj Ford F-150. Ám érdekesség, hogy ebben az összkerekes pickupban nem brutális teljesítményű és csúcsnyomatékú dízelmotor dolgozik, hanem teljesen elektromos a jármű. A legendás platós történetében az első modell, amely villanyhajtású.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Titkosítva
Eddig csak és kizárólag álcaruhában láthattuk a Ford F-150 Electric pickupot

Az F-150 Electricből tíz darab kétszintes vasúti kocsit töltött meg a Ford, vagyis összesen 42 modellt szállított az egyik központi raktárába. Az e-pickup kész, a prototípusokból lassan olyan járművek lesznek, amelyeket megvásárolhatnak a környezetkímélő, nagy munkabírású platósra vágyó emberek.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Fókuszban
Az amerikai platós eddig is nagy kedvenc volt, most azonban még inkább a középpontba kerülhet

Azt már régóta lehetett tudni, hogy az F-150 hibridként is kapható lesz, de most, hogy a Rivian megalkotta elektromos vasát, plusz a Tesla is saját e-kisteherautó összerakásán dolgozik, a Ford sem tétlenkedhetett.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Álca nélkül
Emeletes vonatkocsik szállították a villanyplatósokat

A márka immáron hivatalosan is megerősítette, hogy az F-150 Electric csatlakozik a következő esztendőben eladásra kerülő F-150 Hybridhez. A vállalat vezetői szerint mindkét modell kemény és strapabíró lesz, abszolút kielégíti az ügyfelek igényeit. Ami a töltési „portot” illeti, az első lökhárítóba integrálták a könnyebb hozzáférés miatt.

Azt még nem tudni, hogy egészen pontosan mikor lesz elérhető a villanyos platós: a pletykák 2021-es detroiti premierről szólnak, de kiszivárgott már olyan információ is, hogy a 2020-as esztendőben tartják az ünnepélyes leleplezését.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Várakozás
Még nem tudni, hogy 2020-ban vagy 2021-ben lesz az ünnepélyes bemutatója

 

 

Forrás: youtube, Ford