Legfrissebb hírek ÚJ

Ilyen lesz a villanyos FJ Cruiser

Ilyen lesz a villanyos FJ Cruiser

Sokan nagyon várják már a japán márka legendás terepjárójának futurisztikus elektromos verzióját. A Compact Cruiserről, most újabb érdekességek derültek ki.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Toyota

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy egy dizájnversenyt megnyert a tavaly még csak koncepció stádiumban lévő autó. Mostanra azonban biztosra vehető, hogy 2024-ben piacra dobja a Toyota a Compact Cruiser EV-t, mert annyira bejött a közönségnek a látványvilág.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Toyota

A japánok készülő villanyvasát egy „első generációs” FJ40-es Land Cruiser ihlette, amelyet még 1960-ban mutattak be. Ott van például a fehér tető, amelyet az FJ40-en azért használtak, hogy visszatükrözze a napfényt, mivel nem voltak felszerelve légkondicionálóval. Emellett a motorháztető a légbeömlők és a sárvédők és az irányjelzők is jellegzetesek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Toyota

Ennél azonban lényegesebb, hogy kiderült néhány részlet a hajtásláncról, amely természetesen összkerekes lesz. Az e-TNGA platformra épülő konstrukciót két elektromos motor hajtja majd, és az összteljesítmény 250 lóerő. A hatótávolság 360 kilométer, az ár pedig 18 millió forintra saccolható.