Legfrissebb hírek ÚJ

Jön a 245 pacis konnektorról tölthető hibrid Škoda Octavia RS

Jön a 245 pacis konnektorról tölthető hibrid Škoda Octavia RS

Mostantól hivatalos, hogy nem csak benzines és dízel, hanem először a márka történetében konnektoros hibrid Škoda Octavia RS is lesz, amit már márciusban, a Genfi Autószalonon megismerhetünk majd.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Környezetkímélő
55 kilométert képes majd megtenni zöldhajtással

A pletykák már régóta szólnak az új modell érkezéséről, amit a gyári források is finoman tápláltak – írja a csakaskoda.hu. A napokban viszont közlemény formájában is megerősítették mindezt a csehek, és az új vas logóját is bemutatták. Ráadásul megjelentek képek az Octavia RS-ről és a Scout kivitelről.

A képek szerint a legsportosabb Škoda elől kicsit markánsabb lökhárítókat kap, hátul pedig egy szolidabb fekete szpojler lesz a limuzin csomagtérfedelén. Ehhez jönnek a fekete színű kiegészítők: hűtőmaszk, tükrök, és a kombi esetében a tetőléc.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Megújult
Markánsabbnak néz ki

A motorházfedél alatt nagyobb újdonságok várhatók. Hiszen itt a Škoda modellekben eddig még nem látott 1,4 literes TSI benzinmotorral, és egy olyan elektromos aggregáttal találkozhatunk majd, amit egy 13 kWh-s akkumulátor táplál. Ez a kombináció 245 LE-t és 400 Nm-es nyomatékot biztosít a Vi RS-nel. Ez hét másodperc alatti százas sprintet, és tisztán elektromosan 55 kilométeres hatótávot jelent várhatóan.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Hibridrendszer
245 lóerő, 400 newtonméteres topnyomaték

A hagyományos változatok 2,0 literes benzin- és dízelmotorokkal érkeznek majd. Az előbbi hasonló teljesítményű lesz, mint a plug-in hibrid, míg a gázolajas verziónak körülbelül 200 lóerős a teljesítménye. A Scout kivitel kevesebb meglepetést tartalmaz. Az ugye alap, hogy csak kombiként lesz elérhető és összkerékhajtással. Emellett megjelennek rajta a terepes stílusjegyek is, akárcsak a Superb Scouton és a hasmagasság is az alapmodell fölött lesz majd 15 milliméterrel.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Csábítóbb
Hátul is faragtak rajta