Legfrissebb hírek ÚJ

Jön a brutálisan sportos Jaguar I-Pace

Jön a brutálisan sportos Jaguar I-Pace

Az angolok elektromos hajtású városi terepjárójából elkészül egy SVR-verzió is, amely a Forma–E-ben gyűjtött tapasztalatokat összegzi majd egy utcai verdában. Kemény lesz.

A verseny nem áll meg, sok gyártó szeretné az elektromos kategóriában is a leggyorsabb vagy éppen a legnagyobb hatótávolságú vasat prezentálni. A Jaguar, most az előbbiben akar mindenkit lenyomni, ezért a márka különleges verdákért felelős részlege már nagy erőkkel dolgozik az I-Pace SVR-en.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Autocar

A jövő évi frissített modell kap egy 395 lóerős csúcsteljesítményű motort, valamint egy új 90 kilowattórás akkumulátorcsomagot, amellyel az eddigi 450-480 kilométerről 500 fölé sikerül tornászni a hatótávolságot, ezt egyetlen fullos töltéssel lehet elérni. Ezzel elég jó lesz a mezőnyben a Jaguar I-Pace, hiszen lenyomja a Hyundai Kona EV-t és a Chevy Bolt EV-t is.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Autocar

A Tesla Model X értéke hasonló, de a Jaguar több energiát használ, így kevésbé költséghatékony. Ezen a téren kell még fejlődnie az I-Pace-nek, hogy ranglistavezető legyen. Ugyanakkor már most nagyon szépen teljesít Európában és Ázsiában, most az amerikai piacon akar beindulni.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Autocar

A háború már zajlik a két vas között, eddig egymás terepén nem nagyon tudtak labdába rúgni, de mindkét márka fejleszt és beleerősít, hogy jobban tudjon érvényesülni az idegen vadászterepen. Az első körben 9000 darab készül majd a Jaguar I-Pace SVR-ből, aztán kiderül, mennyire keresett.