Legfrissebb hírek ÚJ

Jön a Jeep új teljesen elektromos városi terepese

Jön a Jeep új teljesen elektromos városi terepese

Az amerikai sajtó szerint Jeepster lesz a neve a külsőre leginkább a Compass és a Renegade keresztezésének tűnő verda, amely 2024-ben kerülhet piacra.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)

Forrás: Jeep

Az ikonikus egyesült államokbeli gyártó eddig inkább azzal próbálkozott, hogy a meglévő modelljeit, mint például a Wranglert próbálta hibrid 4xe hajtáslánccal felvértezni. Most azonban elérkezett az idő, hogy egy vadonatúj villanyvas is megszülessen.

A motortrend.com információi szerint nem is kell sokat várni arra, hogy a történelmi gépet bemutassák. Minden bizonnyal jövőre lesz a világpremier, mert a céges terv alapján 2024-ben már piacra is akarják dobni a Jeepstert, ugyanis egyre valószínűbb, hogy így hívják majd.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)

Forrás: Jeep

Egyelőre csak a látványtervet csodálhatjuk meg, amely nem hoz igazán extrém változást, a megszokott jeepes dizájn jegyeit viseli magán az elektromos SUV. Tulajdonképpen annyi különbözteti meg mondjuk a Compasstól, hogy kicsit laposabb és a hűtőrács be van fedve.

Az biztos, hogy inkább az európai piacot célozzék meg a Jeepsterrel, amelyet a Wrangler EV követ majd. A műszaki alapokat egyelőre titkolják, de dupla motoros lesz az összkerekes hajtáslánc.