Legfrissebb hírek ÚJ

Jön a motoros elektromos vihar

Jön a motoros elektromos vihar

Egyre több ismert márka dönt úgy, hogy a közeljövőben piacra dob egy zéró emissziós kétkerekű járgányt, kezd beindulni a buli.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
BMW Concept Link

A KTM Freeride E volt az előfutár, az osztrákok már évek óta rendelkeznek elektromos terepmotorral, sőt versenygéppel is, ott megvan a kellő tapasztalat. Utánuk a svéd Cake manufaktúra jött ki a Kalk nevő szintén könnyűsúlyú terepgéppel, amelynek már egészen jó akkumulátorcsomagja van.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Ducati MIG-RR

Aztán beszállt a buliba a Harley-Davidson is a LiveWire koncepcióval, valamint egy BMX szerű vasat is összedobott, amelyet az extrém sport-vb-nek beillő X-Games sztárjai tesztelnek. A japán Honda sem akart kimaradni a táncból, CR-E elektromos krosszgéppel állt elő, amely egészen ütős lett. Ezek a cégek már jól állnak a versenyben.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Honda

Kissé le van maradva a talán még időben eszmélő olasz sportos márka, a Ducati amely egyelőre csak egy elektromos mountain bike-kal a MIG-RR-rel rendelkezik. A bajor BMW még jobban le van maradva, bár két ilyen vasat is fejleszt a Vision DC Roadster egy túragép, a Concept Link pedig egy villanyrobogó.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
eRockit

Megpróbál a nagyok közé bejutni a duális, azaz városi használatra és kirándulásra szintén alkalmasnak tűnő eRockit is, amelyet szintén egy kis cég alkotott meg. A felsorolás jól tükrözi, a motoros elektromos vihar elszabadult.