Legfrissebb hírek ÚJ

Közeleg az elektromos hajtású Mini

Közeleg az elektromos hajtású Mini

A britek kisajtója már jelentősen előrelépett a környezettudatos közlekedés terén, hiszen a konnektoros hibrid Countryman már javában hasít a piacon. Sokan szeretik, sokan utálják, de hogy úttörő, a maga nemében, azt nem lehet elvenni tőle.

Ugyanis ez még csak a kezdet volt a brandnél, hiszen hamarosan kiadják a Mini Cooper S E-t, amely a márka történetének első tisztán elektromos hajtású autója lesz. Nem véletlen, hogy nagy az érdeklődés iránta, hiszen a márka egyébként szépen szerepel a piacon, nagyon komoly rajongótáborral rendelkezik, még ha manapság tulajdonképpen már kis méretű különleges BMW-knek is tekinthetőek.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Mini

Két dolgot már biztosan lehet tudni, hogy a Cooper S jelenti a műszaki alapot, csak ennek kikapják a kétliteres benzines motorját, aminek a helyére egy villanyos egység kerül. A teljesítmény ugyanakkor nem nagyon csökken, hiszen az eddigi 189 helyett 181 lóerő lesz a csúcsteljesítménye a kocsinak. Persze a súly vélhetően növekszik majd, a jóval nehezebb akkumulátorcsomag miatt.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Mini

A hatótávolság első körben 321 kilométer lesz, de ez csak az alapverzió, vélhetően komolyabb akkupakkokkal is ellátják majd a későbbiekben a Mini Cooper S E-t. Az esztendő második felében már meg is villan történelmi vas, amelynek az ára Nagy-Britanniában 10,7 millió forintnak megfelelő összeg lesz.