Legfrissebb hírek ÚJ

Megépítették az első Tesla pickupot

Megépítették az első Tesla pickupot

Az amerikai gyártó addig húzta, halasztotta platós gépének a piacra dobását, hogy a közönség nem győzte kivárni. Egy lelkes rajongó épített egyet saját magának.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Simone Giertz/Youtube

Továbbra sem lehet tudni, hogy mikor készül el a Tesla pickupja és ezt a várakozást megunta egy német YouTube-sztár, aki egyben mérnök is. Vett egy Model 3-ast és átalakította platóssá a gépet. Egészen jól sikerült a megoldás, bár kissé drasztikusan kezelte a karosszériát.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Simone Giertz/Youtube

Tulajdonképpen lecsapta az utastér hátsó részét, valamint a csomagtartót is. Maradt az első két ülés és mögötte egy nagy plató van, amelynek a tetejére még feltettek egy keretet is, hogy még praktikusabb legyen a pakolás vagy éppen tetősátrat is fel lehessen dobni rá.

A műveletről természetesen videót is forgatott Simone Giertz, aki nagyon találó nevet adott a kocsinak. Truckla lett a gép, amely a Tesla és a truck – azaz pickup – szavakból van elegyítve. A kocsi működőképes, tehát a projektje sikeresnek tekinthető. Sőt, azzal is büszkélkedhet, hogy megelőzte a gyárat az építéssel.