Legfrissebb hírek ÚJ

Napelemes Defender az afrikai szafarikra – Videó!

Napelemes Defender az afrikai szafarikra – Videó!

Ez aztán a környezetkímélő üzemmód! A Sunreef Yachts egyedi Land Rover Defendert épített, az összkerekes ikonikus terepjáró napelemeket kapott a tetejére, így károsanyag kibocsátás nélkül mehet el A pontból B-be, akár az afrikai szavannákon.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Öko terepjáró
A luxusjachtokon használt napelemek a Land Rover Defenderen is kiválóan működnek
Forrás: Sunreef Yachts

A lengyelországi Sunreef Yachts, a világ egyik vezető öko-luxus kishajók építője, most viszont átmenetileg a 4x4-es szegmensben akar maradandót alkotni. A többek között a 20-szoros Grand Slam-győztes teniszezőt, a spanyol Rafael Nadalt is az ügyféllistáján tudó cég a jachtoknál használt napelemeket rakta rá a terepjáróra.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Zéró károsanyag-kibocsátás
A kimagasló terepjáró-képességei megmaradtak az autónak, viszont abszolút környezetvédő lett
Forrás: Sunreef Yachts

A cél az, hogy az emberek „zöldebbé” tegyék a szafarikat. Az alap Defendert természetesen Nagy-Britanniában vásárolta meg a manufaktúra, majd a szakemberei alakították át. A párját ritkító Land Rover megtartotta a legendás dizájnját, ám a tetejét napelemek borítják, a motorterében pedig akkumulátorpakkot rejt.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A szavannák hőse lehet
Afrikában, a szafarikon teljesít majd szolgálatot
Forrás: Sunreef Yachts

A Sunreef Eco katamarán technológiája került bele, ami nem csak a tengereken, az óceánokon, de ezek szerint a szárazföldön is remekül működik. A speciális Defender hol máshol, mint Afrikában teljesít majd szolgálatot, rezervátumok, természetvédelmi területek csendes kalandora lesz.

 

Forrás: youtube