Legfrissebb hírek ÚJ

Őrült harc az elektromos pickupok piacán – Videók!

Őrült harc az elektromos pickupok piacán – Videók!

Az észak-amerikai összkerekes elektromos kisteherautók piaca folyamatosan bővül, vagy legalábbis látszólag egyre erősebb lesz. Elég csak a Rivian R1T-t, a GMC Hummer EV-t, a Ford F-150 Lightninget, illetve a lebegtetett Tesla Cybertruckot említeni. Most pedig itt a villanyos GMC Sierra Denali EV és a Ram 1500 EV.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Különböző rokonok
A dízelmotoros GMC Sierra Denali dizájnjától eltér majd az EV megjelenése

Amíg kezdetben néhány kis cég – a Lordstowntól a Bollingeren át a Nikoláig – került a címlapokra az elektromos kísérleteikkel, mára egyértelmű a régi, nagy autógyártók uralkodása. Merthogy biztos alapokon áll az adott gigavállalat, s így van pénz a fejlesztésekre, nem úgy, mint a semmiből teremtett manufaktúráknál, cégeknél.

A Rivian R1T a kivétel erősíti a szabályt alapon működik, bár tegyük hozzá, dúsgazdag befektetői csoportok állnak mögötte, vagyis nem lehet „amatőr” piaci szereplőnek tekinteni.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Kapós
A Rivian R1T nagyon bejött az autóvásárlóknak, rengeteg a megrendelés

A GMC Hummer EV ára 80 ezer dollárnál, azaz körülbelül 30 millió forintnál kezdődik, míg a Ford F-150 Lightning 40 ezer dollárnál, úgy 15 millió Ft-nál startol.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Megnyerő stílus
A GMC Hummer EV rendkívül erős, de a strapabíróságával sincs gond. Igaz, a kezdőára elég durva...

Vagyis széles skálán zajlik a verseny, s csatlakozik a küzdőkhöz 2024-ben a Chevrolet Silverado EV, jön a Ram 1500 EV és a GMC Sierra Denali EV.

A General Motors persze már többször ígért zéró emissziós pickupot, s eddig „csak” a Hummer EV kézzelfogható, de nyilvánvaló, ami késik, nem múlik, hiszen rengeteg pénz van ebben a szegmensben (is). Mindenesetre folyamatosan jönnek az új belépők, s úgy tűnik, a harc a vásárlókért még komolyabb, még nagyobb lesz.

 

Forrás: youtube