Legfrissebb hírek ÚJ

Rááll a Tesla a furgonok gyártására is

Rááll a Tesla a furgonok gyártására is

A legfrissebb hírek szerint az elektromos autók készítésével foglalkozó egyesült államokbeli cég megállapodást kötött a német Daimler-Mercedesszel, hogy közösen fejlesztenek haszongépjárműveket.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Tesla

A hírek szerint egészen pontosan arról van szó, hogy a Mercedes-Benz Sprinterek lesz egy elektromos verziója a Tesla égisze alatt. Magyarán szólva a kasztnit a németek, a hajtóművet pedig az amerikaiak szállítják, így születhet meg egy remek villanyhajtású furgon, amellyel mindenki jól jár.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Tesla

A Tesla azért örül, mert nem kell egy nagyobb platformot nagy pénzért megalkotnia, s így bővíteni tudja a jelenleg négy autóból álló a szedán Model S, az SUV Model X, a sportos Model 3, és a kabrió Roadster gépparkját, amely hamarosan újabb kettővel bővül, a crossover Model Y és egy pickup is jön.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Tesla

És akkor tovább színesedhet a paletta az e-Sprinterre, amely tehát, mint a Tesla, mind a Mercedes-Benz kínálatában megtalálható lesz. A hírek szerint 41 és 55 kilowattórás akkumulátorcsomaggal szerelik majd a vasat, amellyel akár 800 kilométert is meg lehet tenni egyhuzamban. A megjelenés dátumát egyelőre nem közölte Elon Musk, a cég vezére.