Legfrissebb hírek ÚJ

Rágyúr a Polaris az elektromos Rangerre

Rágyúr a Polaris az elektromos Rangerre

Az amerikai gyártó szeretne jócskán előrelépni a zéró emissziós UTV-k frontján, ennek érdekében összefogott egy specialistával, hogy még ütősebb legyen a közkedvelt munkagépe.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Polaris

A Zero Motorcyclesszel szerződött le a Polaris és nem véletlenül, ugyanis ennek az elektromos motorgyártónak van kellő tudása, tapasztalata, ugyanakkor nem vetélytárs, ráadásul nincs is elegendő gyártókapacitása a tömegtermeléshez. Így aztán ez nyerő szituáció mindkét fél számára, hiszen a Polaris a technológiai fejlesztést kapja, a Zero pedig segítséget a termelés fellendítésében.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Polaris

Az első közös vas a Polaris Ranger EV lesz, amely tulajdonképpen egy öszvér gép a kategóriában, hiszen csapatni, ugyanakkor melózni is lehet vele. Így aztán mindkét felhasználó tábor számára kézenfekvő választás lehet. Egyelőre a Nikola a vetélytárs ezen a fronton, de nem kezdett világhódításba. Ráadásul az egy sportgép, szóval a Polaris esetében inkább az RZR riválisa lehetne.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Polaris

Elvileg decemberben jön ki a prototípus bemutatója, a távlati cél pedig az, hogy 2025-ben egy vadonatúj elektromos Polaris UTV gördüljön le a futószalagról. Addig is annyit lehet tudni, hogy a Ranger EV-t háromféle motorral szerelik majd 46, 60 és 70 lóerős csúcsteljesítménnyel. Az akkumulátorcsomagról egyelőre nincs szó, de a minimum hatótávolságot 250 kilométerben határozták meg.